Niciun virus nu a fost eliminat vreodată prin inducerea imunității naturale într-un procent mare din populație. De ce e necesară vaccinarea

22 Apr 2021 | scris de A.V.
Niciun virus nu a fost eliminat vreodată prin inducerea imunității naturale într-un procent mare din populație. De ce e necesară vaccinarea

Suntem în 2021 și, surprinzător, în plină eră a tehnologiei, este încă nevoie de explicații pentru utilitatea vaccinării. Pare surprinzător, dar realitatea arată că, deși îngurgitează produse despre al căror conținut nu au habar, oamenii se simt suficient de inteligenți și de școliți pentru a pune sub semnul întrebării știința.

Într-un editorial semnat în cotidianul american Washington Post, Robert M. Wachter, șeful Departamentului de Medicină de la Universitatea California din San Francisco, SUA, notează că persoanele care încă nu s-au vaccinat anti-COVID se află în „cel mai periculos moment” pentru că „oamenii neimunizați lasă garda jos” și „corpul uman nu a evoluat pentru a fi mai puternic în combaterea noului coronavirus”.

„Corpul uman nu a evoluat pentru a fi mai puternic în combaterea noului coronavirus, așa că, dacă sistemul nostru imunitar nu este pregătit să lupte împotriva bolii, vulnerabilitatea noastră rămâne neschimbată. În timp ce tratamentele pentru Covid-19 s-au îmbunătățit de la începutul pandemiei, șansele de spitalizare și rata de deces după infecție nu au scăzut prea mult”, explică Robert M. Wachter.

Nu obținem imunitatea de turmă

Datele celui mai recent studiu realizat de MedLife, cu scopul de a estima numărul persoanelor decise să se vaccineze, la nivel național, arată că intenția de vaccinare a românilor este sub așteptările inițiale. Mai exact, estimările actuale indică faptul că doar 5 milioane de români se vor vaccina până la finalul anului, ceea ce înseamnă o rată de 27 – 31% din totalul persoanelor rezidente în România, care au împlinit cel puțin 16 ani.

CONTINUAREA ARTICOLULUI, AICI

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră