Medici de la Stockholm ar putea veni la Bucureşti pentru copiii de la Spitalul "MS Curie"

16 Feb 2016 | scris de Magda Marincovici
Medici de la Stockholm ar putea veni la Bucureşti pentru copiii de la Spitalul

Au fost efectuate şi demersuri pentru sosirea unei echipe de specialiști ai Centrului pentru acordarea de sprijin în efectuarea investigaţiilor pentru depistarea cauzelor de îmbolnăvire.

"Lucrăm destul de aproape cu colegii noștri de la Centrul European de Control al Bolilor de la Stockholm, care ne-au contactat, cu care ne sfătuim cum să facem, ce să facem mai bine. (...) Chiar suntem în demersuri ca o echipă de la Centrul European de Control al Bolilor să vină alături de noi (...) în zilele următoare, atunci când dânșii vor decide în acest sens", a anunţat prof. dr. Adriana Pistol, directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP. 
 
Prof. dr. Pistol susţine că este puțin probabil ca acești copii, care provin dintr-un singur județ, să se fi îmbolnăvit din cauza unor alimente care se vând pe scară largă în toată țara. 
 
"Ne propunem să căutăm tot ceea ce poate avea legătură cu anumiți factori locali, inclusiv gospodării proprii. Din datele noastre, se poate observa lipsa totală de legătură dintre cazuri, fiecare copil fiind alimentat în mod diferit, cu lapte diferit, surse de fructe și legume diferite. (...) Pentru a fi foarte siguri asupra a ceea ce evoluează de fapt și de drept pe teritoriul României, începând de ieri am instituit un sistem de declarare zilnică obligatorie din toate unitățile sanitare din România a tuturor cazurilor de boală diareică acută severă cu deshidratare, eventual cu semne de sindrom hemolitic-uremic", a afirmat Adriana Pistol.
 
 Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile  a instituit, începând de ieri, un sistem de raportare zilnică a tuturor cazurilor de diaree severă cu deshidratare a copilului cu vârsta de până la 5 ani, la nivelul întregii ţări.

 

Pe site-ul Ministerului Sanatatii, www.ms.ro, au fost postate astăzi informații privind E.coli și recomandări către populație privind măsurile de prevenire a îmbolnăvirilor cu acest germen.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră