Masca devine obligatorie și în aer liber în cinci județe

30 Iul 2020 | scris de A.V.
Masca devine obligatorie și în aer liber în cinci județe

Începând de joi, masca de protecție devine obligatorie și în aer liber, în zonele aglomerate, în mai multe județe din țară. Pe listă sunt deocamdată Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Galați și Iași, potrivit editiadedimineata.ro.

Tot mai multe autorități locale impun această măsură, chiar și la ştranduri și piscine, nu doar pe stradă sau în piețe. Și în Capitală ar putea să fie luată o astfel de decizie pentru zona pietonală din Centrul Vechi, potrivit stiri.tvr.ro.

Dâmbovița a înregistrat peste 700 de cazuri de infectare în ultimele două săptămâni, așa că autoritățile locale au decis purtarea măștilor și în piețe, târguri și oboare. Pe lângă măști, comercianţii vor fi obligaţi să aibă şi mănuşi. Polițiștii și jandarmii vor patrula prin oraș în număr sporit.

Județe și localități
Masca devine obligatorie din această dimineață în piețele din Vâlcea, la ștranduri, piscine, gări și stații de transport în comun.

La Brașov, Comitetul județean pentru situații de urgență a decis că masca să fie purtată în piețe, târguri și pe arterele pietonale aglomerate de sâmbătă, 1 august.

În Argeş, masca de protecţie trebuie purtată de astăzi peste tot, inclusiv pe stradă, în locurile de promenadă sau la cumpărături în piață. Sunt exceptați doar copiii sub 5 ani.

Argeșul este județul cu cea mai accentuată creștere a numărului de cazuri, peste 1400 de îmbolnăviri în ultimele două săptămâni. Cele mai multe probleme sunt în autobuzele și microbuzele de navetă. Autoritățile locale promit că vor fi drastice în privinţa amenzilor.

În Galaţi, masca va fi obligatorie în aer liber în zonele aglomerate.

O cale de protecție
Medicii spun că masca ne protejează eficient inclusiv în aer liber. Mai ales că o persoană infectată poate răspândi virusul până la 7 metri în jurul său.

În piețele din Iași, clienții trebuie să aibă mască, iar comercianții trebuie să poarte mască și mănuși, iar produsele să fie acoperite cu folie de protecție. De la 1 august vor fi aplicate amenzi de la 500 la 1000 de lei. Pe lângă piețe, măștile sunt obligatorii în parcuri sau zonele de agrement.

În lipsa unui vaccin, masca este cea mai simplă și eficientă metodă de protecție.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră