Laserul oprește căderea dinților, cauzată de parodontoză

10 Apr 2017 | scris de Magda Marincovici
Laserul oprește căderea dinților, cauzată de parodontoză

Tratamentul cu laser este extrem de eficient în stoparea celor mai dificile cazuri de boală parodontală, susține dr. Dana Caranovic, specialist în stomatologie generală, parodontologie și implantologie.
  
”Echipamentele performante din medicina dentară - și nu mă refer aici la așa-numitele lămpi cu laser folosite pentru albirea dintilor! - sunt încă departe de a fi ceva obișnuit în cabinetele stomatologice, pentru că sunt foarte scumpe și medicii au nevoie de pregătire specială pentru a le putea utiliza, însă reprezintă cu adevărat viitorul tratamentelor și în acest domeniu”, subliniază dr. Dana Caranovic. Potrivit specialistului, cu ajutorul tehnologiei laser de ultimă generație medicii pot face minuni în plombarea dinților, în frenectomii sau gingivectomii și alte tipuri de intervenții și pot stopa căderea dinților în cazul pacienților care suferă de parodontită. ”Parodontita, o afecțiune foarte gravă și foarte răspândită în rândul pacienților, poate fi stopată prin acestă terapie complexă, care ajută la îndepărtarea țesutului de granulație din osul alveolar, are efect antibacterial și susține vindecarea rapidă”, subliniază dr. Dana Caranovic. 

Avantaje

Potrivit specialistului în stomatologie, tratamentul cu laser prezintă numeroase avantaje: nu apar dureri în timpul intervențiilor; multe din tratamente nu necesită anestezie,
limitează sau stopează sângerarea în zonele supuse procedurilor, în multe cazuri nefiind necesare suturi; asigură o precizie mult mai mare decât frezele dentare clasice, în tratarea suprafețelor și în detectarea cariilor, reducând riscul lezării unor țesuturi sănătoase, sterilizează suprafața pe care acționează, reducând riscul infecțiilor postoperatorii.

De asemenea, tratamentul cu laser asigură un timp de recuperare mult mai redus decât intervențiile clasice, perioada post tratament e mai ușor de suportat, cu dureri mult mai mici, când completează intervențiile clasice, cresc rata de succes a acestora.Şi, foarte important, poate fi o soluţie rapidă şi nedureroasă în cazul copiilor, eliminând teama, ce-i drept întâlnită la pacienţi de toate vârste, indusă de zgomotul inconfundabil al frezei dentare. 
 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră