Președintele Iohannis: Se va dezvolta o rețea de laboratoare acreditate, care să controleze biocidele

27 Mai 2016 | scris de Magda Marincovici
Președintele Iohannis: Se va dezvolta o rețea de laboratoare acreditate, care să controleze biocidele


Președintele Klaus Iohannis a declarat că, în ședința CSAT, s-a analizat situația din sănătate Aici putem include subiectul dezinfectanților, dar și chestiuni ce țin de medicamente, a spus președintele Iohannis.

În acest sens, s-a convenit un plan de acțiune concretizat într-o hotărâre a CSAT, care stabilește măsuri necesare la norme, proceduri și laboratoare.

Potrivit președintelui Iohannis, este nevoie de norme aliniate la cerințele europene, mai exigente, mai aplicate, inclusiv cu sancțiuni mai severe. Acest pachet va fi până la finele lui iunie, la Guvern constituindu-se un grup de experți.

Normele privesc punerea pe piață a produselor biocide, dar și curațenia în spitale, controlul și inspecția sanitară de stat, dar și întărirea capacității de control a Ministerului Sănătății.

Guvernul are misiunea de a implementa toate obiectivele din planul strategic de prevenire a infecțiilor nozocomiale 2016-2018. In ce priveste laboratoarele, România va dezvolta o rețea de laboratoare acreditate, care să asigure controlul oficial, conform cerințelor UE.

Guvernul va elabora un program de investiții pe termen lung care vizează crearea de laboratoare acreditate, reorganizarea și dotarea corespunzătoare a autorităților de control în domeniul sănătății publice.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră