Mai puține kilograme, celulită și toxine cu ananas, praz, mere, ceai verde...

01 Ian 2017 | scris de Magda Marincovici
Mai puține kilograme, celulită și toxine cu ananas, praz, mere, ceai verde...

Kilograme în plus, celulită dizgrațioasă și abdomenul mai proeminent... Panică! Asta nu înseamnă că trebuie trecut la înfometare. Este cea mai neinspirată și mai periculoasă soluție. Totuși, nutriționiștii au câteva recomandări pe care le putem folosi fără teama de calorii, care luptă cu celulita și facilitează tranzitul intestinal.

Ananasul este bogat în bromelină, o enzimă care accelerează absorbția proteinelor alimentare (carne, pește, ouă, lactate și proteine vegetale) de organism. Pentru a fi eficient, ananasul se manâncă crud, știind că bromelina se distruge la conservare sau dacă este ținut la temperatura camerei. De asemenea, ananasul conține fibre alimentare insolubile care favorizează tranzitul intestinal.

Prazul conține fructoze, substanțe cu aparență de glucide, dar care luptă contra retenției de lichide în organism. Prazul este bogat în potasiu și sărac în sodiu, ceea ce favorizează diureza. Preparați exclusiv partea verde, care conține multe fibre și puțin zahar, comparativ cu partea galbenă a plantei.

Ardeiul gras contribuie la eliminarea zahărului și grăsimilor înainte de a fi asimilate de organism. Această legume conține capsaicine și capsinoide, substanțe care dau savoare și gust, stimulând digestia. Ardeiul gras este hipocaloric (21 kcal/100 grame) și are proprietăți diuretice. Mai rețineți că arderiul roșu conține mai multă provitamina A, cu proprietăți antioxidante, comparativ cu ardeiul verde.

Ceaiul verde este ideal contra celulitei. Conține antioxidanți care permit protejarea celulelor și luptă contra formării celulitei. Ceaiul verde împiedică stocarea lipidelor și favorizează eliminarea la acestora înainte de a fi acumulate în celulele grase. În plus, limitează absorbția lipidelor și glucidelor.

Merele sunt depozite naturale de pectine, fibre alimentare care înlesnesc digestia și eliminarea toxinelor, stimulând activitatea aparatului digestiv. Un măr de dimensiuni obișnuite conține 3-4 grame de fibre alimentare. Dar pentru a beneficia de aceste fibre, trebuie să mâncăm mărul crud și necojit. De asemenea, mărul este un aliment care poate astâmpăra foarte bine foamea fără să ne ofere prea multe calorii: 54 kcal/100 g.

Tofu este prin excelență o sursă de proteine vegetale (11 g /100 g tofu). Chiar dacă este un aliment sărac în grăsimi, totuși 100 de grame de tofu reprezintă 120 kcal. Tofu conține grăsimi bune, în special omega 3.

Scorțișoara ajută la reducerea nivelului zahărului din sânge, ceea ce diminuează stocul de grăsimi din organism. Acest condiment este execelent întrucât ne permite să punem mai puțin zahăr și mai puține grăsimi în multe preparate, tocmai pentru că  le oferă acestora un gust deosebit. Folosiți scorțișoara în iaurturi, brânzeturi albe, în merele coapte...

Ceapa este aliatul celor care luptă cu celulita și retenția de lichide și toxine. Are o bună acțiune diuretică datorită bogației de fructoze și a  echilibrului optim între potasiu și sodiu. Ceapa reglează absorbția zahărului și activează eliminarea grăsimilor.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră