Aflați de la japonezi cum reușesc să aibă o greutate normală

19 Dec 2015 | scris de Magda Marincovici
Aflați de la japonezi cum reușesc să aibă o greutate normală


Uleiul de pește nu este folosit în mod obișnuit pentru consum. Totuși, uleiul de pește ne poate ajuta să revenim la o greutate normală, susține un studiu de ultimă oră realizat la Kyoto University.


O categorie de celule sunt specializate să stocheze caloriile care nu sunt folosite sub formă de carburant de organismul nostru. Aceste celule se numesc adipocite. Ele se găsesc în special în zona coapselor și a abdomenului. Problema este că numărul lor crește pe măsură ce înaintăm în vârstă, ceea ce determină luarea în greutate. Or, cercetătorii japonezi au descoperit că uleiul de pește are capacitatea de a activa anumiți receptori specializați, situați la suprafața adipocitelor, cu scopul de a le stimula metabolismul. Rezultatul este uimitor: grăsimile depozitate se transformă în energie pentru mușchi și, astfel, scăpăm de ele.

Pentru a verifica această ipoteză, cercetătorii au realizat teste pe două grupe de rozătoare. Primul grup a fost hrănit exclusiv cu alimente grase. Al doilea grup a beneficiat de același regim, la care s-au adăugat suplimente alimentare pe bază de ulei de pește. La finalul testelor, cercetătorii au constatat că rozătoarele din al doilea grup au luat în greutate între 5% și 10%, comparativ cu rozătoarele din primul grup, care au luat în greutate între 15% și 25%.

Aceasta ar pute fi explicația pentru care asiaticii suferă mai puțin de obezitate, comparativ cu populațiile altor continenete. Sperăm că acest studiu va stimula consumul de pește și ulei de pește, mai ales în cazul persoanelor care au probleme cu kilogramele în plus, subliniază cercetătorii niponi, autori ai acestui studiu publicat în revista Scientific Reports.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră