Institutul „CC Iliescu”: Unitate specială pentru cardiacii critici, renovată şi modernizată, dar cu prea puţini medici şi asistente

03 Feb 2016 | scris de Magda Marincovici
Institutul „CC Iliescu”: Unitate specială pentru cardiacii critici, renovată şi modernizată, dar cu prea puţini medici şi asistente

,,Toate saloanele unde sunt pacienţi critici şi foarte severi sunt prevăzute cu aer condiţionat cu flux laminat, toate geamurile sunt prevăzute cu rulouri electrice. Dispune de o nouă generaţie de sisteme de monitorizare, care monitorizează în acelaşi timp şi electrocardiograma, şi tensiunea arterială, şi frecvenţa cardiacă, temperatura, practic toate funcţiile vitale.

Sistemul este nou în principal pentru că are nişte caracteristici tehnice deosebite, poate fi văzut monitorul de la o distanţă de 30 de metri, ceea ce este o noutate, pacientul poate fi transportat la alte investigaţii cu monitorul, poate fi utilizat ca şi telemetrie, nu reflectă lumina, precizează doctorul Ovidiu Chioncel, şeful acestei unităţi speciale.

După ce au fost trataţi în această unitate specială, pacienţii critici sunt transferaţi în zona de telemetrie, unde le sunt monitorizate tensiunea şi frecvenţa cardiacă, fără să mai fie nevoiţi să stea în pat.

Dr Chioncel subliniază că, din păcate, acestă unitate destinată cardiacilor critici şi severi duce lipsă de medici şi asistente medicale.

Suma alocată a fost de aproximativ 106.000 de euro pentru renovare şi modernizare, iar pentru dotare, aproximativ 400.000 de euro.

În această unitate pot fi trataţi 23 de pacienţi critici, urgenţe cardiace şi cu comorbidităţi.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră