La Pechea, copii au făcut toxi-infecţie alimentară de la laptele contaminat

07 Mar 2016 | scris de Magda Marincovici
La Pechea, copii au făcut toxi-infecţie alimentară de la laptele contaminat


Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a informat Ministerul Sănătăţii cu privire la măsurile luate în cazul focarului de Toxi- Infectie Alimentară ​(TIA) de la Şcoala Nr. 3 din Comuna Pechea, Judeţul Galaţi, unde în data de 4 martie 2016, 17 copii au prezentat simptome digestive în urma consumului de lapte distribuit în şcoală.
Pe fondul anchetei epidemiologice derulate la agentul economic care furnizează laptele în şcoală, inspectorii sanitari au constatat  că rezultatul probelor bacteriologice a fost necorespunzător. Conform prevederilor HG 857/2011, art. 41, lit. c, s-a dispus sancţionarea contravenţională a agentului economic, precum şi suspendarea temporară a activităţii de producţie a punctului de lucru, până la remedierea deficienţelor constatate, comunică Ministerul Sănătăţii. 

Examene medicale de urgenţă

Totodată, a fost dispusă efectuarea de urgenţă a examenelor copro-parazitologice şi a exudatelor nazo-faringiene la personalul ce intră în contact direct cu alimentele, precum şi la personalul din procesul de producţie. Potrivit Ministerului Sănătăţii, au fost recoltate probe de apă pentru examenul chimic şi bacteriologic.

Alte măsuri dispuse au fost:
- Efectuarea operaţiunilor de curăţenie şi dezinsecţie cu o firmă autorizată,
- Asigurarea şi respectarea circuitelor funcţionale,
- Achiziţionarea de substanţe dezinfectante adecvate activităţii desfăşurate şi utilizarea lro conformă cu destinaţia de utilizare.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră