S-a stins şi ultimul pacient de la Colectiv, internat în România, din cauza unei hemoragii pulmonare

14 Mar 2016 | scris de Magda Marincovici
S-a stins şi ultimul pacient de la Colectiv, internat în România, din cauza unei hemoragii pulmonare
El era internat din 30 octombrie şi, potrivit, profesorului doctor Ioan Lascăr, şeful secţiei de chirurgie plastică şi reparatorie a Spitalului Floreasca, decesul este consecinţa complicaţiilor arsurilor grave de căi respiratorii. Pacientul, un tânăr în vârstă de 22 de ani din Petroşani, a fost declarat decedat în urma unei hemoragii pulmonare. Cu el bilanţul de la Colectiv a ajuns la 64 de decese.  
 
"După patru luni şi după o serie lungă de complicaţii grave de la care a fost salvat rând pe rând, iată, că o hemoragie pulmonară masivă i-a fost fatală acestui tânăr, considerat pacientul cel mai grav de la clubul Colectiv, internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca.  
El a fost adus în stoc cardiac şi după manevre susţinute de resuscitare, a fost readus la viaţă. În timpul incendiului de la clubul Colectiv, tânărul din Petroşani a fost călcat, strivit şi a făcut o tromboză cavă complicată, extrem de periculoasă pe fondul arsurilor respiratorii şi a intoxicaţiei.
 
Profesorul Ioan Lascăr spune că "tromboza cavă în sine este suficientă pentru a ameninţa viaţa pacientului, cu atât mai mult cu cât ea se formeaza pe fondul arsurilor respiratorii şi a intoxicaţiei. Şi, totuşi, medicii de la spitalul de Urgenţă Floreasca au reuşit să-l salveze". 
 
În cele patru luni, a trecut prin nenumărate operaţii. Prof. dr. Ioan Lascăr  a reuşit să rezolve cu bine arsura de căi respiratorii. Şi datorită medicilor, din nou a trecut cu bine. Dar au apărut complicaţiile pulmonare, din cauză că plămânii au fost grav afectaţi de arsuri şi gaze. S-a erodat un vas de sânge şi s-au format cicatrici. Din păcate, pe acest fond, s-a extins sângerarea pulmonară şi nu s-a mai putut face nimic pentru a fi salvat şi de această dată, ne precizează prof. dr. Ioan Lascăr.   
 
 
 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră