Antioxidanţi: Cinci alimente care bat orice supliment alimentar

18 Noi 2016 | scris de Magda Marincovici
Antioxidanţi: Cinci alimente care bat orice supliment alimentar

Pentru a contracara acţiunea nefastă a radicalilor liberi şi a preveni apariţia prematură a semnelor specifice îmbătrânirii, iată o listă cu cinci alimente considerate ca fiind cele mai bogate în antioxidanţi, adică au capacitate sporită de absorbţie a radicalilor liberi.

1. Fructele de goji. Sunt de dimensiuni mici, conţin puţin zahăr şi se consumă mai ales uscate sau sub formă de suc. Goji se cultivă în special în nord-vestul Chinei. Localnicii apreciază aceste fructe pentru proprietăţile lor curative, fiind considerate şi un veritabil elixir al tinereţii.

2. Afinele sălbatice. Deşi sunt foarte asemănătoare cu afinele de cultură, cele sălbatice sunt mult mai bogate în antioxidanţi. Potrivit cercetătorilor, aceste fructe de dimensiuni minuscule previn pierderile de memorie, oboseală oculară şi creşterea nivelului colesterolului.

3. Ciocolata neagră se remarcă prin faptul că este un aliment puternic antioxidant. Evident, cu cât ciocolata are o concentraţie mai mare de cacao cu atât proprietăţile ei de antioxidant sunt mai pregnante.

4. Nuci pecan. Bogate în calorii, dar sărace în acizi graşi saturaţi, nucile pecan reprezintă soluţia în cazul în care nu mai putem să ne abţinem de la a ronţăi ceva dulce. În plus, nucile pecan se disting prin nivelul foarte mare al antioxidanţilor.

5. Anghinarea. Faptul că este bogată în multe resurse naturale valoroase, anghinarea îmbunătăţeşte tranzitul intestinal, protejează sănătatea sistemului cardiovascular şi este o sursă bogată de antioxidanţi de calitate superioară.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră