Franța: Proiect privind 11 vaccinuri obligatorii destinate copiilor, susținut public de medici!

29 Iun 2017 | scris de Magda Marincovici
Franța: Proiect privind 11 vaccinuri obligatorii destinate copiilor, susținut public de medici!

Într-o petiție publicată, joi, în Le Parisien, 200 de medici din Franța susțin propunerea ministrului francez al Sănătății privind vaccinarea obligatorie în cazul a 11 vaccinuri destinate copiilor.

Este vorba despre un proiect al ministrului francez al Sănătății, Agnez Buzyn, care a lansat propunerea ca 11 vaccinuri destinate copiilor să fie obligatorii. Această propunere este susținută de o mare parte a medicilor.

În Le Parisien, 200 de medici și manageri de spitale s-au pronunțat în favoarea acestei măsuri într-o petiție în care pledează pentru lărgirea acoperirii vaccinale. În apelul medicilor, publicat în data de 29 iunie, medicii expun argumente care susțin extinderea acoperirii vaccinale obligatorii.

Francois Chast, șeful farmaciei clinice la Hotel-Dieu din Paris,  Francois Bricaire, șeful serviciului boli infecțioase și tropicale din cadrul spitalului Pitie-Salpetriere, printre semnatarii petiției, avertizează că vaccinarea nu înseamnă doar beneficii pentru  persoana vaccinată, ci vizează protecția populației, în special a copiilor și persoanelor în vârstă sau vulnerabile.

Ministrul  francez al Sănătății afirma, în data de 16 iunie, că analizează ideea vaccinării obligatorii pe o durată limitată, care ar putea fi între cinci și zece ani, în cazul a 11 vaccinuri pentru copii. Dacă proiectul va fi adoptat, vaccinarea obligatorie va viza rujeola, oreionul, rubeola, heptatia B, bacteria haemophilus influenza, pneumococul, meningococul C, tusea convulsivă. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră