Dispozitiv sonor intra-vaginal pentru bebeluşul meloman

14 Ian 2016 | scris de Magda Marincovici
 Dispozitiv sonor intra-vaginal pentru bebeluşul meloman
 
Potrivit producătorilor, muzica stimulează învăţarea şi joacă un rol important în comunicare. Stimularea bebeluşilor cu ajutorul muzicii încă din primele luni de viaţă are efecte pozitive asupra dezvoltării cerebrale, precizează  producătorii pe site-ul firmei. Cu acest dispozitiv bebeluşii sunt stimulaţi, reacţionează mişcând gura şi limba. Pentru a formula această concluzie, societatea a realizat un studiu, difuzând muzică cu ajutorul unui aparat plasat pe abdomenul mamei.
Volumul muzicii era fixat la 98,6 decibeli, ceea ce echivalează cu sunetul unei maşini de tuns iarba. Cercetătorii au observat că bebeluşii nu au nici o reacţie. În schimb, ei au reacţionat la muzica emisă cu Babypod, la  54 decibeli, echivalentul volumului unei discuţii cu voce joasă sau a muzicii de fond. 
 
Producătorul susţine că „vaginul este un spaţiu închis care împiedică difuzarea sunetelor în mediu. Plasând un dispozitiv sonor intra-vaginal, bariera constituită de peretele este suprimată şi bebeluşul poate auzi sunetele cu aproape aceeaşi claritate şi intensitate sonoră. 
Problema este că auzul copilului nu este protejat în totalitate. Şi experţii avertizează că acest gen de dispozitive ar putea afecta auzul copilului. Din săptămânile a 26-a, a 27-a de sarcină, sistemul auditiv al fetusului este complet, susţine Sebastien Leroy, membru al asociaţiei Ziua naţională a auzului (JNA). Celulele senzoriale cohleare sunt deja formate. Or, sunetele emise prin caşti, puse pe abdomen, de exemplu muzică în discoteci etc., sunt foarte periculoase pentru femeile însărcinate. Sunetele foarte înalte pot să distrugă celulele senzoriale. Acestea nu se refac. Copilul se poate naşte cu celule deja distruse, dacă ele au fost afectate încă din perioada sarcinii.
 
Zgomotele pot, de asemenea, să aibă un impact asupra greutăţii la naştere. Esenţialul este că bebeluşii aud vocea părinţilor lor, sunetele din mediul înconjurător. 
 
„ Dar este mult mai bine să aşteptăm venirea pe lume a bebeluşului pentru a asculta muzică împreună cu acesta”, insistă Sebastien Leroy.  
 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră