37,5% dintre femeile însărcinate se tem că vor lua în greutate!

31 Oct 2016 | scris de Magda Marincovici
37,5% dintre femeile însărcinate se tem că vor lua în greutate!

Perioada de sarcină este una de temeri legate în principal de transformările fizice și de sănătatea bebelușului. 

Un studiu realizat de We moms, aplicație dedicată interacțiunii între mame, dezvăluie temerile care le stăpânesc pe femeile însărcinate. În studiu au fost incluse 1.491 de femei însărcinate care au chestionate, în perioada 17 și 18 octombrie 2016, în privința principalelor lor temeri.

Din răspunsurile colectate reiese că aproape 37,5% dintre femei sunt îngrijorate că vor lua în greutate. O altă îngrijorare vizează apariția vegeturilor: 28% dintre viitoarele mame sunt speriate de vergeturile apărute în perioada sarcinii.

18,5% dintre femei se tem de lăsarea sânilor și 10% de faptul că se vor confrunta cu prolaps genital (căderea oranelor genitale interne, respectiv vagin și uter, din poziția anatomică, după naștere).

De asemenea, răspunsurile au evidențiat că 6% dintre femei sunt îngrijorate din cauza problemelor legate de raporturile intime, după nașterea bebelușului. Se știe că reluarea activității sexuale după naștere este una complicată din diverse motive printre care scăderea dorinței sexuale.

Sănătatea bebelușului
O altă sursă de neliniște în timpul sarcinii este legată de sănătatea copilului: teama de a naște înainte de termen, malformații ale bebelușului sau probleme care să pună în pericol copilul în timpul nașterii .

Izolarea și neînțelegerea manifestate de persoanele din anturajul femeii însărcinate pot accentua temerile acesteia, explică Antoine Cardoso, co-fondator al WeMoms. În aceste condiții, femeia însărcinate ar trebui să se consulte cu persoane experimentate, să ceară și să primească sfaturi corecte, în așa fel încât această perioada să fie una calmă, lipsită de temeri.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră