Epilarea pubiană măreşte riscul de boli cu transmitere sexuală!

05 Iul 2016 | scris de Magda Marincovici
Epilarea pubiană măreşte riscul de boli cu transmitere sexuală!

Cercetătorii de la Universitatea din California au chestionat 3.316 americance, cu vârste între 18 şi 65 de ani în legătură cu metoda de epilare folosită. De asemenea, ei le-au mai cerut să răspundă în legătură cu frecvenţa şi motivaţia pentru care se epilează.

Primele răspunsuri indică faptul că 83,8% dintre femei se epilează inghinal cel puţin o dată pe lună. Motivele: 59% - igienă; 46% din rutină; 21% - la cererea partenerului; 56% - înaintea unei noi relaţii sexuale; 46% - înainte de plecarea în vacanţă; 40% - înaintea unui consult medical.

De asemenea, cercetătorii mai notează că tinerele între 18 şi 24 de ani se epilează mai frecvent comparativ cu femeile mai în vârstă. Cele care au nivel superior de educaţie se epilează periodic, indiferent de veniturile lunare. Studiul mai indică faptul că femeile albe, indiferent de zona geografică, se epilează mai des.

Aşadar, studiul relevă că epilarea intimă este foarte răspândită. Totuşi autorii acestui studiu avertizează asupra efectelor nedorite legate de acest tip de epilare. Pentru că îndepărtarea părului pubian este echivalentă cu suprimarea unei bariere de protecţie naturală.

În plus, micile leziuni şi traumatisme la nivelul pielii, absenţa părului favorizează dezvoltarea bacteriilor şi virusurilor, inclusiv a infecţiilor cu transmitere sexuală. Femeile care se epilează pubian total se expun, de exemplu, riscului de herpes.

Studiul subliniază că îndepărtarea firelor care depăşesc slipul este asociat cu un risc minor. De altfel, autorii studiului recomandă interzicerea epilării totale.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră