Dr. Alis Grasu: Joi, în cinci ore, la Serviciul de Ambulanță: 388 de solicitări, dintre care 195, urgențe de cod roșu și cod galben!

29 Iun 2017 | scris de Magda Marincovici
 Dr. Alis Grasu: Joi, în cinci ore, la Serviciul de Ambulanță: 388 de solicitări, dintre care 195, urgențe de cod roșu și cod galben!

Joi, între orele 8,00 și 13,00, la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov (SABI), au fost înregistrate 388 de solicitări, dintre care 195 au fost urgențe de cod roșu și cod galben, avertizează dr. Alis Grasu, managerul SABI. 

Recomnadările medicilor
Ministerul Sănătății recomandă: 
-    să bem zilnic lichide (între 1,5 — 2 litri de lichide), fără a aștepta să apară senzația de sete, respectiv un pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 — 20 de minute,
-    să consumăm  fructe și legume proaspete (pepene galben, roșu, prune, castraveți, roșii), deoarece acestea conțin o mare cantitate de apă; o doză de iaurt produce aceeași hidratare ca și un pahar de apă,
-    să consumăm alimente proaspete din magazinele care dispun de instalații frigorifice funcționale și să se evite consumul alimentelor ușor perisabile.

"Este obligatorie evitarea băuturilor cu conținut ridicat de cofeină (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase), deoarece acestea sunt diuretice. Dacă este absolut necesar să ne expunem la soare între orele amiezii trebuie să folosim o ținută adecvată: pălării de soare, haine lejere și ample, din fibre naturale, de culori deschise. Evitați activitățile în exterior care necesită un consum mare de energie (sport, grădinărit, etc) și aveți grijă de persoanele dependente de voi (copii, vârstnici, persoane cu dizabilități), oferindu-le, în mod regulat, lichide, chiar dacă nu vi le solicită", se mai precizează în comunicatul Minsterului Sănătății.

Avertizările ANM
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, noi avertizări  de Cod portocaliu și Cod galben de caniculă, valabile vineri și sâmbătă. Codul portocaliu de căldură vizează 19 de județe și Municipiul București, indicele temperatură-umezeală (ITU) depășind pragul critic de 80 de unități. În sudul Banatului, în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei și în sudul Moldovei, frecvent, se poate ajunge la temperaturi maxime de 37 — 39 de grade. Izolat, în Lunca Dunării, se vor înregistra temperaturi de 40 de grade. În timpul nopții, temperaturile se vor situa, în general, peste 20 de grade.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră