Directorul Unifarm, Adrian Ionel: Până la sfârşitul anului, 24.000 de fiole de imunglobulină vor ajunge în ţară

31 Oct 2017 | scris de Magda Marincovici
Directorul Unifarm, Adrian Ionel: Până la sfârşitul anului, 24.000 de fiole de imunglobulină vor ajunge în ţară

Până la sfârşitul anului, 24.000 de fiole de imunoglobulină pentru copii şi adulţi vor ajunge în ţară, precum şi 1.800, pentru persoane cu imunodeficienţă primară, urmând ca din luna ianuarie, situaţia să se normalizeze, anunţă directorul Companiei Naţionale Unifarm, Adrian Ionel.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, emis marţi, lipsa imunoglobulinei de pe piața românească este determinată de probleme de producție înregistrate de firmele care o fabrică și a solicitat acestora "mai multă responsabilitate" și respectarea prevederilor legale”.

Din cele patru firme producătoare, trei s-au retras din România din cauza taxei clawback şi a preţului mic. În prezent, Unifarm este în procedură de aprovizionare cu o firmă germană. Astfel,  conform comunicatului Ministerului Sănătăţii, continuă demersurile demarate prin Compania Națională 'Unifarm' de aprovizionare prin procedura de nevoi speciale”. 
Astfel, Compania Unifarm a achiziţionat deja 6.000 de fiole de imunoglobulină, pentru care așteaptă certificatul de calitate din partea Agenţiei germane a medicamentului pentru a putea fi utilizate, conform procedurilor europene.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră