Prognostic rezervat, dar stabil, în cazul copilului din Mioveni cu sindrom hemolitic cu complicații neurologice

28 Feb 2016 | scris de Magda Marincovici
Prognostic rezervat, dar stabil, în cazul copilului din Mioveni cu sindrom hemolitic cu complicații neurologice

Ministrul Sănătății, Achimaș-Cadariu, a declarat, duminică dimineață, la Spitalul MS Curie, că micuțul din Mioveni, diagnosticat cu sindromul hemolitic uremic, cu complicații neurologice  este stabil, ceea ce nu înseamna ca nu suntem atenți în continuare, inclusiv cu ceilalți copiii. Ministrul Sănătății spune că este posibilă externarea a trei copii săptămâna viitoare.

Ministrul Achimaș-Cadariu că  discutat cu ministrul Educației în vederea elaborării unui set de măsuri care să fie predat la reluarea cursurilor. Sunt lucruri firești care se referă la triajul copiilor și la măsurile de igienă care trebuie respectate pentru prevenirea infecțiilor. Acestea ar putea fi prezentate copiilor de profesori, medici sau asistente medicale. din cabinetele școlare. Ministrul Sănătății a precizat că susține medicina școlară. 

În prezent, la Spitalul MS Curie sunt 7 copii cu sindrom hemolitic uremic: 3 care fac dializă peritoneală, 3 care nu mai fac dializă și se pregătesc de externare și copilul din Mioveni, aflat la terapie intensivă. În legătură cu acesta, medicii spun că are un prognostic rezervat.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră