Cursa Copiilor la Alerg 24 de ore Autism Marea Neagră

17 Apr 2018
Cursa Copiilor la Alerg 24 de ore Autism Marea Neagră

Peste 500 de elevi ai ciclului primar din județul Constanța sunt așteptați să participe la evenimentul sportiv “Alerg 24h Autism Marea Neagră”, care are ca scop pomovarea drepturilor de integrare în comunitate a persoanelor cu dizabilități, scrie Plus Communication.  

Startul Cursei Copiilor va avea loc sâmbătă 5 mai, începând cu ora 11, din Piațeta Perla din Mamaia, iar traseul va avea o distanţă de un kilometru.

Copiii vor avea posibilitatea ca la sfârșitul traseului de alergare de 1 km să primească din partea organizatorului, Centrul Psihologic Marea Neagră, medalia personalizată din acest an cu forma geografică a județului Constanța .

“Ne dorim să oferim copiilor un eveniment special de care să-și aducă aminte cu plăcere. În acest sens, fiecare participant va beneficia de brățara oficială a evenimentului, numărul de concurs și medalia de finisher, aceeaşi pe care o vor primi şi adulții”, declară Adrian Gemănaru, organizatorul evenimentului sportiv de la malul Mării Negre.

Înscriere gratuită pentru elevi

Înscrierea școlilor la eveniment este gratuită, datorită sponsorizării oferite de către Agenția de Turism Eximtur din bd. Ferdinand nr. 56 mun. Constanța.

Imediat după terminarea Cursei Copiilor, Centrul Psihologic Marea Neagră va oferi micuţilor prezenți la eveniment un spectacol artistic, care va fi susținut de către cunoscuta trupă de teatru constănțeană “Suflețel”.

În completarea spectacolului, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” și Colegiul Național de Arte "Regina Maria" din Constanţa vor oferi momente artistice cu cei mai talentați elevi ai acestor instituții de învățământ.
 
“Am transmis invitația tuturor școlilor din județul Constanța care doresc să participe la o competiţie cu adevărat specială, sperăm să ne onoreze cu prezenţa cât mai multe şcoli, deoarece dorinţa noastră cea mai mare este să promovăm cât mai mult mişcarea”, declară Adrian Gemănaru, organizatorul evenimentului sportiv de la malul Mării Negre.

Înscrierea elevilor la eveniment se poate face doar prin intermediul școlilor, iar numerele de concurs ale participanților vor fi personalizate cu numele instituțiilor de învățământ din Constanța.

“Sportul și mișcarea au reprezentat mereu un reper important în dezvoltarea elevilor din Școală “Nicolae Tonitza”. Proiectele Centrului de Autism Marea Neagră fac parte din sufletul școlii noastre și avem speranța că toate instituțiile de învățământ din județul Constanța vor fi prezente la acest eveniment prin care să putem transmite un model de urmat și pentru alte județe din țară”, declară Nicoleta Bercaru, directorul Școlii “Nicolae Tonitza” din Constanţa.
 
500 de copii vor forma un lanț uman
Pentru a încuraja efortul celor  înscriși în Cursa de 24 de ore, la ora startului, copiii îi vor aplaudă pe adulți și vor forma pe plajă un lanț uman imens, în semn de respect pentru competitori.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră