Cum puteți obține adeverința de vaccinare anti-COVID-19

10 Mar 2021 | scris de Istvan Deak
Cum puteți obține adeverința de vaccinare anti-COVID-19

Fiecare român vaccinat cu cele două doze de ser anti-COVID-19 va putea să-şi descarce, din Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor, adeverinţa de vaccinare. Anunțul a fost făcut de  Valeriu Gheorghiță, șeful campaniei de vaccinare din România.

Românii care s-au vaccinat cu ambele doze vor putea descărca adeverința de vaccinare, în format electronic, direct din Registrul Electronic Național al Vaccinărilor.

Practic, persoana vaccinată își introduce câteva date de siguranță și poate să descarce acea adeverință”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Practic, orice persoană vaccinată cu două doze de ser anti-COVID-19 poate să intre pe site-ul adulti.renv.ro, citește termenii de utilizare și îi acceptă.  Astfel, în cazul în care îi acceptă, îi apar două ferestre, una în care trebuie să introducă CNP-ul și a doua în care trebuie să introducă un număr de telefon.

Atenție, introduceți numărul de telefon pe care îl aveți aproape, căci veți primi un cod, pe care apoi va trebui să-l introduceți pe site, pentru a vă fi accesată pagina cu adeverința proprie de vaccinare!

Adeverința este color, și conține următoarea precizare: ”Acest document a fost semnat digital pentru a preveni modificarile”.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră