UPDATE:Fetița transportată de la Sfântu Gheorghe la Spitalul MS Curie nu prezintă semne de insuficiență renală

02 Mar 2016 | scris de Magda Marincovici
UPDATE:Fetița transportată de la Sfântu Gheorghe la Spitalul MS Curie nu prezintă semne de insuficiență renală
"Din sursele pe care le avem de la medicii care au trimis copilul din Sfântu Gheorghe, copilul nu are semne de insuficiență renală acută. Asta nu exclude boala, dar numai în momentul în care îl vedem ne putem pronunța. Acestea sunt numai date informative, nu sunt date confirmate", spune prof. dr. Bălgrădean. 
 

Un copil din județul Covasna suspectat de sindrom hemolitic-uremic (SHU) va fi transferat cu elicopterul, miercuri, de la Spitalul Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe la Spitalul "Marie Curie" din București.

,Ministerul Sănătăţii precizează într-un comunicat că este vorba de o fetiţă de opt luni, care va fi transportată cu un elicopter SMURD la Spitalul MS Curie.

Fetiţa prezintă anemie, cu suspiciune de sindrom hemolitic uremic, a fost internată iniţial la Spitalul din Sfântu Gheorghe, dar medicii au decis că se impune transferul la Spitalul MS Curie din Bucureşti, pentru a se evita complicaţiile. Ministerul Sănătăţii mai precizează că pacienţa va fi internată în secţia nefrologie a Spitalului MS Curie, miercuri, pentru investigaţii suplimentare. 

În prezent, în Spitalul “MS Curie” mai sunt internați 4 copii diagnosticați cu sindrom hemolitic uremic.

În cursul zilei de miercuri, copilul din Mioveni, internat inițial în stare gravă în secția de terapie intensivă, a fost transferat în secția de nefrologie, ca urmare a ameliorării stării de sănătate.

Toți cei 4 copii, aflați încă sub tratament, sunt internați în secția de nefrologie, trei dintre aceștia efectuând dializă peritoneală.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră