Ministerul Sănătăţii: O tuplină de E.coli, cauza îmbolnăvirii copiilor din judeţul Argeş

25 Feb 2016 | scris de Magda Marincovici
Ministerul Sănătăţii: O tuplină de E.coli, cauza îmbolnăvirii copiilor din judeţul Argeş

„Consecutiv întâlnirii de azi cu specialiștii europeni s-au identificat cauzele imbolnavirii, respectiv o tulpină de E.coli. Reiau mesajul legat de prevenție, respectiv achiziționarea alimentelor din surse autorizate, cum ar fi produse pasteurizate, spălarea corespunzătoare a fructelor și legumelor, tratamentul termic al alimentelor când se impune”, a spus ministrul Sănătăţii.

Prof. dr. Mihaela Bălgrădean, şeful secţiei Pediatrie a Spitalul „MS Curie” a precizat că verotoxina, cea care semnalează prezenţa E.coli, a fost identificată probele de coproculotură prelevate de la aceşti copii.

Profesorul doctor Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii de Microbiologie, a explicat în legătură cu cauza acestor îmbolnăviri că "este o infecţia cu E-Coli 026, o tulpină diferită de cea obişnuită, găzduită în intestin", extrem de agresivă. Prof. dr. Rafila subliniază că  bacteria ar proveni fie din alimente, fie ar putea fi transmisă prin intermediul mâinilor murdare. Specialistul nu exclude transmiterea interumană. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră