De ce copiii trebuie să meargă la culcare înainte de ora 20:00

17 Iul 2016 | scris de Magda Marincovici
De ce copiii trebuie să meargă la culcare înainte de ora 20:00

Potrivit unui nou studiu efectuat la Ohio State University College of Public Health,  copiii, cu vârste între 3 și 5 ani, trebuie să meargă la culcare înainte de ora 20:00. Acest bun obicei previne obezitatea în adolescență. 

Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii au analizat 977 de copii americani cu vârsta medie de patru ani și jumătate, începând din 1991.

Copiii au fost împărțiți în trei grupe: copii care s-au culcat la ora 20:00, între orele 20:00 și 21:00 și după ora 21:00.

Autorii studiului au analizat starea de sănătate a acestor copii după 11 ani, când ei aveau vârsta medie de 15 ani și jumătate. Rezultatele: în primul grup, 1 copil din 10 suferea de obezitate, comparativ cu 16% dintre copii din al doilea grup și 23%, în cel de-al treilea grup.  

O recomandare valabilă și pentru adulți

Desigur și alți factori genetici și de mediu trebuie luați în considerare, nuanțează autorii studiului. Totuși, ora când mergem la culcare este un parametru de care părinții trebuie să țină seama fără eforturi foarte mari. Recomandăm, așadar, ca părinții să-și trimită copiii cu vârste între 3 și  5 ani la culcare înainte de ora 20:00 pentru a-i proteja de obezitate.  

A se culca devreme este benefic și pentru adulți. Un studiu american din 2014 pune anxietatea la adulți și pe seama faptului că merg la culcare foarte târziu în noapte. Aceste studii au fost publicate în Journal of Pediatrics. 

 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră