Cei doi copii aduşi la "Marie Curie" nu au sindrom hemolitic uremic

06 Mar 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Cei doi copii aduşi la

Mai mult, în cazul copilului căruia i s-a depistat în spitalul argeșan verotoxină în coprocultură, diagnosticul s-a infirmat după rezultatele de laborator efectuate în Spitalul Marie Curie. Cei doi copii au stare de sănătate bună, prezentând boală diareică acută.

Duminică, în spitalul “Marie Curie” mai sunt internați trei copii diagnosticați cu sindrom hemolitic uremic. Toți se află în secția de nefrologie, doi dintre aceștia fiind supuși procedurilor de dializă peritoneală. Copiii au o stare bună de sănătate cu evoluție favorabilă.

În această perioadă, în unitatea sanitară au primit tratament de specialitate pentru sindrom hemolitic uremic  14 copii, opt dintre aceștia fiind vindecați și externați.

Ministerul Sănătății reamintește importanța măsurilor de prevenție, în special respectarea igienei personale, procurarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzător. Specialiștii MS recomandă achiziţionarea produselor pasteurizate în cazul lactatelor, respectiv carne din surse verificate din punct de vedere sanitar veterinar, recomandând spălarea corespunzătoare a fructelor şi legumelor, dar și tratamentul termic al alimentelor atunci când se impune.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră