Controale în spitale pentru verificarea calităţii dezinfectanţilor

28 Apr 2016 | scris de Magda Marincovici
Controale în spitale pentru verificarea calităţii dezinfectanţilor

Într-un comunicat, Ministrul Sănătăţii precizează că a dispus, astăzi, prin intermediul Direcţiilor de Sănătate Publică, ca toate unităţile sanitare din ţară, care utilizează dezinfectanţii achiziţionaţi de la compania Hexifarma să verifice prin autocontrolul propriu eficienţa acestora. Direcţiile Judeţene de Sănătate Publică vor supraveghea acest proces şi, de asemenea, prin sondaj, vor recolta probe suplimentare pe care le vor analiza în laboratoarele proprii.

În acelaşi comunicat se mai transmite că, în cadrul acestor controale, vor fi ridicate probe de dezinfectanţi pentru a fi trimise la testare în vederea stabilirii eficienţei acestora.

De asemenea, în cadrul aceloraşi controale, se vor recolta probe separat şi vor fi trimise la laboratoare, pentru a verifica dacă sunt în concordanţă concentraţiile înscrise pe etichetă cu cele reale.

Din comunicatul Ministerului Sănătăţii reiese că aceste controale se derulează în directă legătură cu ancheta penală aflată pe rolul Parchetului General.  

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră