Ministerul Sănătăţii: În spitalele bucureşte se fac recoltări de probe pentru a se analiza situaţia infecţiilor nosocomiale

03 Dec 2015 | scris de Magda Marincovici
Ministerul Sănătăţii: În spitalele bucureşte se fac recoltări de probe pentru a se analiza situaţia infecţiilor nosocomiale

În comunicatul MS, se subliniază că „principalul factor care a determinat decesul pacienţilor răniţi în incendiul din 30 octombrie este reprezentat de leziunile pulmonare grave”.
“Astăzi, principala preocupare a echipei de la Ministerul Sănătăţii o reprezintă recuperarea medicală a răniţilor care se află în acest moment în spitalele din ţară şi din străinătate. Refacerea va fi de lungă durată şi presupune recuperare medicală, dar si support psihologic care să duc la reintegrarea socială a acestor tineri”, a declarat Patriciu Achimas-Cadariu, ministrul Sănătăţii.

La solicitarea MS, Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” a oferit consultanţă de specialitate tuturor spitalelor prin medici specialişti şi au efectuat analize microbiologice.

În comunicatul MS, se mai precizează că infecţiile instraspitaliceşti reprezintă, pe plan internaţional, una dintre complicaţiile cele mai frecvente ale pacienţilor cu arsuri majore. Conform studiilor de specialitatea în acest domeniu, 75% dintre decesele pacienţilor cu arsuri sunt asociate cu complicaţii infectioase şi/ sau leziuni pulmonare.

Infecţiile reprezintă doar unul din multiplii factori determinanţi ai prognosticului în cazul pacientului cu arsuri. Pentru tratamentul adecvat al infecţiilor nosocomiale, spitalele au avut la dispoziţie medicaţia şi mijolacele terapeutice necesare. Acestea au fost asigurate prin programul destinat pacientului critic. Dacă pentru anul 2015, acest program avea prevăzut un buget de peste 200 milioane lei, după accident acesta a fost suplimentat cu 23,6 milioane de lei, la nivelul solicitărilor transmise de spitalele care au preluat victimele, se menţionează în acelaşi comunicat.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră