Cel mai gras om din lume a fost operat cu succes!

10 Mai 2017 | scris de Magda Marincovici
Cel mai gras om din lume a fost operat cu succes!

Cu câteva luni în urmă, Juan Pedro Franco Salas din Mexic era considerat cel mai gras om din lume, având nu mai puțin din 595 de kilograme. El a fost internat săptămâna trecută într-un spital din Guadalajara și marți a fost operat cu succes.

Chirurgii au procedat la reducerea stomacului pacientului cu aproape trei sferturi, astfel încât să se micșoreze cantitatea de alimente ingerate, transmite site-ul 20minutes.  

Practic, operația a fost o abalție totală. Așteptăm acum să vedem cum va reacționa corpul lui la această schimbare și sperăm că totul va fi bine, a declarat chirurgul Jose Antonio Castaneda. 

Chirurgul a mai adăugat că sunt speranțe ca, în următoarele trei luni, pacientul să elimine 40%-50% din excesul de greutate. În luna noiembrie este programată o nouă intervenție chirurgicală, care are ca scop realizarea unei modificări la nivelul intestinelor. 

Succesul acestor intervenții chirurgicale este condiționat de disciplina și dorința pacientului de a respecta programele psihologice și de nutriție. 

Juan Pedro Franco Salas, în vârstă de 32 de ani, a reușit să scape de aproximativ 175 de kilograme datorită unui tratament medical și unei diete personalizate, urmate cu câteva luni înainte de această intervenție chirurgicală. 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră