Cancerul, o boală extrem de scumpă!

03 Iun 2016 | scris de Magda Marincovici
Cancerul, o boală extrem de scumpă!

Într-un raport prezentat, joi la Chicago, în cadrul Congresului Asociaţiei Americane de Oncologie Clinică (ASCO), societatea americană de informaţii IMS Health Holdings susţine că, la nivel global, cheltuielile făcute cu tratamentele oncologice vor ajunge la 107 miliarde de dolari  (94,7 miliarde de euro), în 2015. Aceasta reprezintă o creştere cu 11,5%, comparativ cu anul 2014.

Potrivit acestui raport, cheltuielile făcute cu cancerul vor creşte, în fiecare an, cu 7,5% - 10,5%, ajungând la 133 de miliarde în patru ani. 

Aceste cifre se bazează pe preţurile oficiale ale medicamentelor şi ţin seama că terapiile de suport destinate tratamentului efectelor secundare, cum ar fi vărsăturile, asociate, de exemplu, chimioterapiei. Peste 70 de noi tratamente oncologice, folosite în peste 20 de tipuri de tumori, au apărut în ultimii cinci ani.

În final, am ajuns la un model. Preţuim medicamentele moderne, care revoluţionează terapiile, dar metodele de calculare a preţurilor nu sunt sustenabile, averizează Norbert Ifrah, patronul Insititutului Cancerului, prezent la ASCO. 

 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră