Mit sau realitate? Cartofii albaștri la cuptor previn cancerul la stomac și dezvoltarea unei tumori

14 Oct 2016 | scris de Istvan Deak
Mit sau realitate? Cartofii albaștri la cuptor previn cancerul la stomac și dezvoltarea unei tumori

Liderul echipei de cercetare, Jairam K.P. Vanamala, susține că un singur cartof albastru pe zi este suficient pentru a avea efectul scontat.

“Substanțele dintr-un cartof albastru sunt capabile să ucidă celulele canceroase din stomac și să stopeze dezvoltarea unei tumori”, a declarat Vanamala pentru publicația de specialitate Journal of Nutritional Biochemistry.

Vestea proastă este că toate testele de până acum au fost făcute doar pe șoareci.

“Am ajuns la concluzia că animalele care consumau cartof albastru erau mai sănătoase decât cele tratate cu medicamente. Varianta optimă de a trata cancerul este atacarea directă a celulelor canceroase de bază. Am tăia răul de la rădăcină.

Am folosit intenționat cartofi la cuptor fiindcă oamenii din vest consumă acest produs sub această formă. Am vrut să ne asigurăm că și după preparare cartoful își menține efectul anticancerigen.

Responsabile pentru uciderea celulelor canceroase sunt substanțe din cartofi precum antocianinele și acidul clorogenic. Ca să testăm aceste efecte pe oameni, am avea nevoie de cineva care să mănânce un cartof albastru și mare în fiecare zi, dar până atunci mai avem de făcut pași destui în cercetare”, consideră cercetătorul american.

Derpatamentul pentru Agricultură al SUA a anunțat că va sprijini acest proiect de cercetare.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră