Bulimie sau anorexie de la Facebook!

17 Mai 2016 | scris de Magda Marincovici
Bulimie sau anorexie de la Facebook!

Cercetătorii de la Universitatea din Pittsburgh, autori ai studiului publicat în Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics, demonstrează că persoanele care abuzează de asemenea mijloace de comunicare se expun riscului de tulburări de comportament alimentar, scrie metronews.fr.

Studiul s-a bazat pe colectarea de răspunsuri la un chestionar privitor la obiceiurile alimentare ale unui număr de peste 1.750 de persoane, cu vârste între 19 şi 32 de ani. Cecetătorii de la Universitatea Pittsburg susţin că accesarea constantă, zilnică, a contului de pe o reţea de socializare măreşte de 2,2 ori riscul de tulburări alimentare cum sunt anorexia şi bulimia. Riscul este de 2,6 ori mai mare în cazul celor care alocă mult timp pentru consultarea profilului. Cercetătorii avertizează că riscurile sunt valabile pentru oricine, indiferent de vârstă, sex etc. 

Jaime E.Sidani, principalul autor al studiului, spune că expunerea la imagini este mai puternică şi cu impact mai mare pe reţelele de socializare comparativ cu revistele. Autorii studiului încă nu sunt convinşi de legătura clară dintre reţelele de socializare şi tulburările de comportament alimentar. 

 "Persoanele cu tulburări de comportament alimentar și de percepere asupra propriului corp pot apela la rețelele de socializare pentru a intra în legătură cu altele care au aceleași probleme", spune Brian Primack, co-autor al studiului. Cercetătorii anunţă că doresc să aprofundeze studiile pentru prevenirea mai eficient tulburările de comportament. 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră