Broccoli, un ”medicament” natural în diabetul de tip 2

28 Iun 2017 | scris de Magda Marincovici
Broccoli, un ”medicament” natural în diabetul de tip 2

Bogat în vitamine și minerale, broccoli este recunoscut pentru proprietățile antitumorale. Un studiu suedez mai adaugă un beneficiu oferit de broccoli.

Potrivit cercetătorilor suedezi, broccoli ar putea fi o armă excelentă în reglarea diabetului de tip 2, oferind rezultate comparabile cu cele ale unor tratamente cu medicamente. Și aceasta datorită unor compuși valoroși, transmite site-ul destinatiosante. 

Diabetul se caracterizează printr-o hiperglicemie cronică, adică zahărul din sânge, respectiv nivelul glucozei este foarte ridicat.

În diabetul de tip 2, stilul de viață joacă un rol esențial. Astfel, obezitatea și sedentarismul sunt cauze evidente ale bolii în cazul persoanelor predispuse genetic.

Nu este o noutate faptul că este foarte important ceea ce se află în farfurie pentru a ține sub control diabetul de tip 2.

Iată că specialiștii de la Universitatea din Malmo (Suedia) întăresc această idee. Potrivit acestora, un compus specific acestei legume i-ar putea ajuta pe pacienți în ținerea sub control a nivelului glicemic.

Acest compus, sulforafan, se găsește, în general, în crucifere, grupă din care face parte și broccoli.

Efectuând diverse experiențe pe șoareci diabetici, cercetătorii suedezi au observat că administrarea de sulforafan a permis atenuarea producției de glucoză de către celulele ficatului.

Aceste rezultate ar putea fi comparabile cu cele observate la unele medicamente antidiabet, cum este metformina.

Cercetătorii au făcut și teste în cazul a 97 de pacienți umani și au constatat că la subiecții obezi și la care boala nu poate fi ținută sub control, consumul de broccoli a contribuit la diminuarea semnificativă a nivelului glicemiei pe nemâncate. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră