2016: 18 ianuarie, ziua cea mai deprimantă, 17 iunie, cea mai fericită

18 Ian 2016 | scris de Magda Marincovici
2016: 18 ianuarie, ziua cea mai deprimantă, 17 iunie, cea mai fericită

Pentru a ajunge la această constatare, doctorul Arnal a combinat următorii factori: scăderea temperaturii aerului, scăderea luminii solare specifică, de altfel, lunii ianuarie, cu acumularea unor datoriilor efectuate în perioada sărbătorilor de la sfârşitul anului. Un alt motiv de deprimare îl reprezintă şi faptul că, până la vacanţă, până la concediu, mai sunt multe luni, ca de altfel şi motivaţia pentru respectarea deciziilor bune luate în prima zi a anului, scrie site-ul M6Info.


La cercetările efectuate de psihologul britanic în 2005 s-au adăugat studii noi care vin cu noi informaţii. Astfel la ipoteza Blue Monday s-a mai adăugat faptul că în a treia zi de luni din ianuarie se înregistrează un vârf al absenţelor de la job şi al cererilor de divorţ.


Trebuie să admitem că, pe de o parte profesorul Arnal aduce argumente perfect valabile, uşor identificabile fără cercetări ştiinţifice. Pe de altă parte, sloganul Blue Monday face parte dintr-o campanie publicitară coordonată de o agenţie de voiaj pentru promovarea avantajelor excursiilor efectuate în luna ianuarie.

Această ideea a fost rapid prinsă din zbor de un producător de îngheţată pentru propria campanie publicitară, ce se derulează în luna iunie, cu accentul pe ziua considerată cea mai fericită din an. Este vorba de a treia zi de vineri din luna iunie (17 iunie, în acest an).

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră