Proceduri noi la achiziţii: Firmele vor prezenta două certificate de analiză: unul propriu, altul de la un laborator acreditat

13 Mai 2016 | scris de Magda Marincovici
Proceduri noi la achiziţii: Firmele vor prezenta două certificate de analiză: unul propriu, altul de la un laborator acreditat

 

Premierul a mai anunţat că a cerut conducerii Ministerului Sănătăţii  să facăo  evaluare şi la celelalte tipuri de achiziţii, care se pot face standardizat. 
Va fi modificat ordinul 261/2007 privitor la standardele de sanitaţie pornind de la normele europene legat de acest aspect care pot sta la baza actualizării acestui ordin.

De asemenea, vor fi efectuate teste de sanitatie încrucişate, în special în spitalele cu probleme, accentul fiind pus pe secţiile care sunt cele mai expuse riscului de infecţii nosocomiale.

Luni, vom publica un ordin de ministru modificat prin care cerem firmelor producătoare de biocide să vină şi cu un al doilea certificat de verificare de la un laborator acreditat.

Premierul Cioloş a mai precizat că  va fi  modificat un ordin de ministru prin care directorii de spitale, inclusiv epidemiologii să aibă autonomia de a informa în legătură cu infecţiile nosocomiale. Ministerul Sănătăţii va face un audit pe contracte. 

 

 

 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră