Bebelușul, venit pe lume cu un al doilea cap, a fost salvat, după o operație extrem de complicată

03 Mai 2017 | scris de Magda Marincovici
Bebelușul, venit pe lume cu un al doilea cap, a fost salvat, după o operație extrem de complicată

Medicii din India au salvat un nou-născut, după ce i-au extirpat al doilea cap, format în exteriorul abdomenului, aparținând unui geamăn parazit, anunță metro.co.uk. 

Fetița a venit pe lume prin cezariană într-un spital privat din Bhilwada din provincia Rajasthan, din nordul Indiei, la 26 aprilie. Medicii au fost șocați când au descoperit că bebelușul mai avea un cap crescut din abdomen, cu urechi, ochi, nas etc. În această situație dramatică, medicii au trimis bebelușul la Spitaluk JK Lone din Jaipur la peste 500 de km depărtare. Aici, medicii au efectuat o intervenție chirurgicală extrem de dificilă de eliminare celui de-al doilea cap. Acesta este un caz deosebit, întrucât gemenii aveau multe vase de sânge comune.

Prof. dr. Pravin Mathur, de la departamentul de chirurgie pediatrică, spune că a fost un caz complicat. Părinții știau că vor avea gemeni, dar nu că este vorba de un geamăn parazit. De aceea, au fost devastați la nașterea primului lor copil, fără speranță că acesta va supraviețui.

Prof. Mathur preciza că știe de la părinți că mama a făcut investigații în timpul sarcinii, dar că nu li s-a spus nimic despre faptul că gemenii sunt subdezvoltați. 

În prezent, copilul se recuperează bine după complicata operație. 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră