Autismul, legat de lipsa unei bacterii din flora intestinală

18 Iun 2016 | scris de Magda Marincovici
Autismul, legat de lipsa unei bacterii din flora intestinală

Sunt studii care, deja, au dovedit că obezitatea femeii însărcinate poate mări riscul ca nou-născutul să aibă unele tulburări cum ar fi autismul. Pornind de la aceste dovezi, cercetătorii de la Facultatea de Medicină Baylor din Houston au efectuat un studiu pe rozătoare pentru a afla dacă există o legătură între bacterii și tulburările de comportament. 

În timpul studiului, până au născut, 60 de rozătoare femele au beneficiat de o alimentație bogată  în grăsimi saturate, similar cu a mânca de mai multe ori pe zi fast-food. Cobaii au fost alături de mamele lor timp de trei săptămâni, după care au fost hrăniți în mod echilibrat din punct de vedere nutritiv. 

Cercetătorii au observat că micile rozătoare, născute de mame hrănite cu alimente bogate în grăsimi, nu aveau un comportament social normal și că în flora lor intestinală era o cantitate mai mică de bacterii Lactobacillus reuteri.

Am descoperit o diferență clară între flora intestinală a rozătoarelor care au beneficiat de o alimentație normală față de cele cu alimentație dezechilibrată, explică Shelly Buffington, cercetătoare și co-autoare a acestui studiu, citată de site-ul topsante.fr. 

Analizând doar flora intestinală a unei rozătoare se va putea preciza dacă animalul va avea sau nu probleme de comportament, subliniază Shelly Buffington.

Interesant este că, odată cu reechlibrarea florei intesinale, simptomele asemănătoare autismului dispar treptat.

Deocamdată, nu știm dacă această soluție este eficientă și în cazul oamenilor, dar este extrem de important să se acționeze asupra creierului pentru echilibrarea florei intestinale, subliniază dr. Mauro Costa-Mattioli, profesor la Facultatea de Medicină Baylor.

 

 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră