Cu aspirină putem scăpa de un atac cerebral major

23 Mai 2016 | scris de Magda Marincovici
Cu aspirină putem scăpa de un atac cerebral major

După un accident ischemic tranzitoriu (eveniment neurologic care, adesea, precede, un accident vascular cerebral) sau după un accident vascular cerebral minor, pacienţii prezintă un risc de o mie de ori mai mare de a face un accident vascular cerebral fatal. Or, un studiu, efectuat pe un lot de 56.000 de persoane şi publicat în revista The Lancet, arată că, după un accident ischemic tranzitoriu sau un accident vascular cerebral, riscul de a suferi un nou accident se reduce cu 70%-80%, dacă bolnavii sunt trataţi imediat cu aspirină, scrie topsante.fr. 

Studiul nostru confirmă interesul şi eficienţa tratamentului de urgenţă după accidentul ischemic tranzitoriu, explică profesorul doctor Peter Rothwell, autorul principal al studiului şi specialist în accidente vasculare cerebrale, de la Universitatea Oxford.

Simptomele care trebuie să ne alerteze asupra unui accident ischemic tranzitoriu sunt: senzaţia de amorţeală sau slăbiciune musculară, de obicei pe o parte a corpului, dificultăţi de vorbire sau înţelegere, ameţeli, pierderea echilibrului, tulburări ale vederii etc. Simptomele unui accident tranzitoriu ischemic durează, de obicei, câteva minute, dar poate persista până la 24 de ore. 

 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră