O metodă simplă și ieftină de a slăbi: a bea apă!

05 Mar 2016 | scris de Magda Marincovici
O metodă simplă și ieftină de a slăbi: a bea apă!

Este concluzia unui studiu realizat la Universitatea din Illinois, publicat în Journal of Human Nutrition and Dietetics, prezentat de metronews. Sfatul: beți mai multă apă ca de obiecei pentru a reduce aportul caloric, consumul de zahăr și sare, dar și nivelul colesterolului.

Pentru acest studiu, cercetătorii au examinat obiceiurile alimentare a peste 18.300 persoane care au participat la National Health and Nutrition Examination Survey, între 2005 și 2021. Cercetătorii au ținut seama de cantitatea de apă totală băută zilnic, inclusiv ceai și cafea fără zahăr.

Cercetătorii au constatat că fiecare persoane bea, zilnic, în medie, 4,2 pahare de apă și acumulează 2.157 de calorii. Ei au demonstrat că dacă bem trei pahare de apă în plus în fiecare zi, este posibil să reducem, zilnic, 205 calorii. O altă veste bună: tot apa ne ajută să consumăm mai puțin zahăr (18 grame la trei pahare de apă) și mai puțină sare ( 235 miligrame la trei pahare de apă). În plus, colesterolul scade cu până la 21 de miligrame zilnic tot cu suplimentarea consumului obișnuit cu trei pahare de apă, precizează într-un comunicat Universitatea din Illinois.

Cu alte cuvinte, trebuie să ne intre în reflex să avem zilnic la noi o sticlă de apă și să o golim până seara. Evident, asta nu înseamnă să compensăm, mâncând mezeluri, hamburger sau cartofi prăjiți, pentru ca așa ce o să arate cântarul nu o să ne placă deloc.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, majoritatea oamenilor consumă prea multă sare, între 9 și 12 grame zilnic. Adică de două ori mai mult, comparativ cu aportul maxim de sare recomandat. Statele membre ale OMS au decis reducerea cu 30% a consumului de sare, la nivel global, până în 2015, se precizează într- un raport OMS.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră