Top 6 alimente cancerigene de evitat în timpul sărbătorilor de iarnă

24 Dec 2016 | scris de Istvan Deak
Top 6 alimente cancerigene de evitat în timpul sărbătorilor de iarnă

Peste o treime dintre bolnavii de cancer au dobândit boala în urma unei alimentații nesănătoase. Conform OMS (Organizația Mondială pentru Sănătate), 8,2 milioane de oameni mor anual din cauza cancerului. Un procent mai ridicat este semnalat în Germania, unde 35% dintre victimele cancerului sunt și victime ale alimentației nesănătoase.

cancer

Experții revistei germane Focus au alcătuit topul celor mai nocive șase alimente, care trebuie evitate cu orice preț nu doar în timpul sărbătorilor de iarnă, ci pe tot parcursul anului.

Carnea roșie
Studiile recente arată că este un factor determinant pentru apariția cancerului intestinal, la prostată și pancreas.

alimente cancerigene

Hot-dog
Se înțelege orice sandwich care presupune cel puțin un cârnat. Combinația de nitrați, coloranți și aditivi se transformă într-o compoziție letală, în special la contactul cu acidul gastric din stomac. Astfel se formează tumorile din stomac și intestine. “Același efect îl are carnea afumată, sub diferite forme, inclusiv slănina”, susțin experții.

Chipsuri și cartofi prăjiți
Fie din pungă sau din tigaia cu ulei, efectul este același. Prăjirea cartofului formeaza acrilamida care provoacă diferite forme de cancer, dar atacă și sistemul nervos. Efectul este garantat și în cazul tuturor carbohidraților care formează acrilamide la încălzire. “Se formează mutații de celule care avantajează apariția cancerului. Un alt pericol din chipsuri sunt așa-numitele grăsimi-trans, care dau senzația de nesaturație, iar persoana continuă să mănânce, deși corpul nu mai are nevoie”, avertizează experții.

cartofi

Gogoși
Pe lângă faptul că sunt bombe calorice cu o compoziție uriașă de zahăr și grăsimi, ca și chipsurile, ele formează acrilamide și grăsimi-trans care favorizează apariția cancerului.

Prăjeli
Orice picătură de untură în combinație cu fum reprezintă un risc pentru sănătatea omului. Să amintim că se contaminează și carnea pe care o consumăm, iar asta la rândul ei provoacă cu mare probabilitate cancerul la stomac. Renunțând la prăjeli încă nu am scăpat de probleme, fiindcă salamul sau cârnăciorii prăjiți de pe pizza au exact același efect negativ.

Produse mucegăite
“Nu folosiți absolut nimic ce e mucegăit. Nu încercați tentative de salvare a produsului prin elimarea mucegaiului vizibil. Bacteriile din mucegai se răspândesc atât de repede și atât de puțin vizibil, încât simpla tăiere nu ajută cu nimic. Aruncați aceste produse imediat fiindcă sunt cancerigene, afectează sistemul nervos și organele reproductive”, a declarat Susanne Weg-Rmers de la Biroul de Presă pentru Combaterea Cancerului.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră