Acad. Victor Voicu: Dacă ar fi fost sub influenţa drogurilor, Patrick Ekeng ar fi avut un comportament ciudat

09 Mai 2016 | scris de Magda Marincovici
Acad. Victor Voicu: Dacă ar fi fost sub influenţa drogurilor, Patrick Ekeng ar fi avut un comportament ciudat

" Fiecare persoană, în acest context, are manifestări diferite. Amfetamina, de exemplu, este un neuro-psiho-stimulator foarte puternic: creşte frecvenţa cardiacă, capacitatea de efort, agresivitatea, inclusiv cea verbală... Este o excitaţie puternică. Fotbalistul a fost pe teren şi nu s-a văzut că ar avea un comportament ciudat. Personal, îmi este greu să vorbesc despre acest caz. Dar dacă au considerat că poate juca, este clar că fotbalistul era cvasinormal.

Există situaţii când, din punct de vedere toxicologic, substanţele nu sunt depistate, deoarece depinde când au fost luate. Ele se pot metaboliza şi se transforma în alt ceva”, spune acad. Victor Voicu.

Potrivit acestuia, este dificil, în afara datelor concrete, să se pronunţe categoric. Căderea bruscă pe teren a fotbalistului poate fi pusă, în acest context, pe seama efortului, a predispoziţiei, pe o fibrilaţie. De aici până la a specula consumul unor substanţe toxice este un drum lung. Poate fi moarte subită de cauză cardiacă, mai precizează acad. Victor Voicu.

Medicii de la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) au efectuat, luni, autopsia trupului fotbalistului Patrick Ekeng. Surse apropiate anchetei au declarat că rezultatele obţinute la autopsie nu sunt relevante pentru a se stabili cauza exactă a morţii fotbalistului. Aceleaşi surse spun că nu au fost scrise concluziile şi că urmează ca, în regim de urgenţă, să fie făcute alte teste, printre care şi examen toxicologic.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră