Victima Elenei Udrea?

18 Apr 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Victima Elenei Udrea?

Ambasadorul României în Costa Rica, Ion Vîlcu, țară în care au fugit Elena Udrea și Alina Bica, a fost rechemat de la post.

Preşedintele  Klaus Iohannis a semnat decretul privind rechemarea lui Ion Vîlcu din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Statele Unite Mexicane, Republica Nicaragua, Republica El Salvador, Republica Costa Rica, Republica Guatemala şi în Republica Honduras, conform unui anunţ al Administraţiei Prezidenţiale.

Ion Vîlcu ocupa această funcţie din iunie 2016. În iunie 2016, preşedintele Iohannis l-a acreditat pe Ion Vîlcu drept ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în Statele Unite Mexicane.

La 10 august 2017, ambasadorul Ion Vîlcu a prezentat președintelui Republicii Costa Rica, E.S. dl. Luis Guillermo Solís Rivera, scrisorile sale de acreditare ca ambasador al României, cu reședința la Ciudad de México. Ceremonia a avut loc la Casa Amarilla în prezența ministrului pentru Relații Externe și Culte din Costa Rica, E.S. dl. Manuel González Sanz, potrivit unei postări în pagina de Facebook a Ambasadei României în Mexic.

Elena Udrea a susţinut la sfârșitul săptămânii trecute că a obținut statutul de refugiat politic în Costa Rica pentru un an şi că una dintre obligaţiile pe care le are este de a nu părăsi teritoriul acestei țări.

Instanța supremă nu i-a recunoscut acest statut, iar Ministerul Afacerilor Externe a transmis că „Ambasada României la Ciudad de Mexico, care asigură reprezentarea diplomatică în Costa Rica, nu a fost notificată de autorităţile din Costa Rica în legătură cu vreo cerere de acordare a statutului de azilant politic în această ţară, formulată de persoana în cauză. Pe de altă parte, cetăţeanul român în cauză nu a contactat misiunea diplomatică română din Ciudada de Mexico cu solicitări de servicii, asistenţă sau protecţie consulară”.

CITIŢI ŞI: Prezenţa Elenei Udrea îi deranjează pe costaricani: Mai bine o deportăm, avem destui corupţi de-ai noştri

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră