Iohannis: Trebuie să eliminăm trântorii și șpăgarii din sistem

03 Mai 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Iohannis: Trebuie să eliminăm trântorii și șpăgarii din sistem

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că pentru a-i stimula pe primarii de comune să acceseze fonduri europene trebuie eliminaţi din sistem toţi aceia care îi pun pe drumuri, cerându-le tot felul de avize.

Klaus Iohannis a participat, miercuri, la Suceava, la dezbaterea pe tema "Modernizare, dezvoltare, descentralizare. Administrația locală vorbește!" la care au luat parte președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, primarii din județ și directorii instituțiilor deconcentrate.

"Cum să convingem primarii din comune să aplice pentru fonduri europene, dacă a doua zi îi punem pe drumuri să umble sute și sute de kilometri și sute de zile după avize. Nu putem să funcționăm așa pentru că sunt unii care sunt beneficiarii acestor demersuri. Trebuie să îi eliminăm. Trebuie să eliminăm trântorii și șpăgarii din sistem, altfel nu vom progresa", a afirmat Iohannis, conform agerpres.ro.

El a susţinut necesitatea unei reorganizări administrative, astfel încât oamenii de afaceri să aibă un cadru mai bun de dezvoltare, iar oamenii simpli o administraţie mai simplă.  "Dacă regionalizarea nu produce dezvoltarea economică, nu-i bună la nimic, iar dacă regionalizarea nu îi dă cetățeanului sentimentul că administrația a devenit mai simplă pentru el, nu pentru ea, iarăși nu am făcut nimic. Că se creează cinci sau zece poziții de președinte regional, pe cine interesează? Asta nu au decât să negocieze cei care sunt de specialitate, dar pentru omul de afaceri trebuie să apară o entitate care îi dă lui un cadru mai bun de dezvoltare, iar pentru omul simplu trebuie să apară entități care îl feresc de mai multe drumuri la administrație și fac administrarea pentru el mai simplă", a mai spus șeful statului.

Alte stiri din Politic

Ultima oră