Dan Barna, desemnat candidatul USR la prezidenţiale

13 Iul 2019 | scris de A.V.
Dan Barna, desemnat candidatul USR la prezidenţiale

Liderul USR Dan Barna a fost desemnat sâmbătă, la Congres, candidatul partidului la alegerile prezidenţiale. Barna a obţinut 324 de voturi, informează News.ro.

Ceilallţi aspiranţi la acest statut au fost Mihai Goţiu (134 de voturi), Dumitru Stanca (5 voturi) şi Dragoş Dinulescu (3 voturi).

În discursul care a precedat votul, el a declarat că în urmă cu 3 ani USR a pornit pe un drum care are ca punct final schimbarea modului de a face politică în România.

”Oricât de neverosimil este acest drum, după 3 ani putem spune că noi am reuşit ceva ce foarte puţini au crezut că se poate întâmpla. Am arătat că se poate, am arătat că oamenii obişnuiţi care nu au mai făcut niciodată politică pot crea un partid, pot intra în parlamentul unei ţări, că pot deveni vocea relevantă într-o ţară”, a spus Barna.

El s-a declarat convins că USR-PLUS pot da preşedintele României.

”Ca viziune, suntem Star Trek-ul României”, a afirmat el, în aplauzele participanţilor.

Cinci sute de delegaţi s-au reunit sâmbătă, la cel de-al patrulea Congres al Uniunii Salvaţi România în urma căruia va fi desemnat candidatul formaţiunii la alegerile prezidenţiale, în competiţia internă fiind înscrişi patru candidaţi: Dan Barna, Mihai Goţiu, Dumitru Stanca şi Dragoş Dinulescu.

Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş a anunţat, sâmbătă, că formaţiunea pe care o conduce îşi va desemna în două săptămâni, prin votul tuturor membrilor, atât candidatul la alegerile prezidenţiale, cât şi la Primăria Generală a Capitalei.

Apoi, împreună cu USR, vor fi decişi candidaţii pentru funcţiile de preşedinte şi de prim-ministru, el declarându-se pregătit să îşi asume oricare dintre funcţii.

 /p>

Alte stiri din Politic

Ultima oră