Prima femeie care anunță că va candida la alegerile prezidenţiale din România

08 Iun 2019 | scris de M.C.
Prima femeie care anunță că va candida la alegerile prezidenţiale din România

Ramona Ioana Bruynseels este candidatul umaniștilor la alegerile prezidențiale. Aceasta este decizia luată sâmbătă în congresul Partidului Puterii Umaniste, formațiune în care este și Cristian Popescu Piedone, anunţă oradesibiu.ro

„În perioada următoare voi face cunoscute prioritățile candidaturii mele. Vor fi teme concrete, necesare, fără populisme, fără excese. Va fi o candidatură fără minciuni, fără promisiuni neacoperite. O candidatură cinstită!  Așa că, în ciuda lui „nu se poate” pe care l-am auzit deja șoptit în jurul meu și îl intuiesc în privirile multora, eu Ramona Ioana Bruynseels… sau, dacă preferați, simplu, Ramona Ioana… accept cu încredere nominalizarea dumneavoastră. Îmi asum zâmbetele condescendente ale analiștilor, ale reprezentanților marilor partide și ale celor care se vor întreba „al cui om sunt eu” – pentru că ei nu pot concepe că există și conștiinte libere. Parteneriate principale, nu compromisuri imorale! Fiecare întelege cu propria masură”, declarat Ramona Ioana Bruynseels, candidatul la alegerile prezidențiale în cadrul Congresului.

 

Aceasta este consilier de stat pentru mediul de afaceri în aparatul de lucru al premierului Viorica Dăncilă.

Ea a condus Direcția Coordonare Politici și Priorități, în guvernarea lui Mihai Tudose.

Ramona Ioana Bruynseels a fost inițiator și co-coordonator al Inițiativei pentru Competitivitate și Productivitate; coordonator al Programului de Internship al Guvernului României; Coordonator al  Comitetului Interministerial Coaliția Națională pentru Integrarea Refugiaților; coordonator al Comitetului Național pentru Coordonarea implementării Strategiei pentru consolidarea administratiei publice (CNCISCAP), a coordonat și a menținut dialogul la nivel înalt cu Fundația Caritatea și Ambasada SUA la București pe subiectul despăgubirilor acordate supraviețuitorilor Holocaustului în România.

A primit Diploma Specială Onorifică pentru Bună Guvernare, de către Fundația EUROLINK – Casa Europa.

Având un bogat parcurs profesional, Ioana Ramona este absolventă a Universității Harvard, Școala de Guvern John F Kennedy, specializarea Management în Administrație Publică, potrivit antena3.ro. Ea a  fost premiată cu două premii speciale de către Harvard Kennedy School pentru excelență academică și contribuție deosebită la comunitatea Harvard.

Ramona Ioana Bruynseels are o experiență de peste 10 ani în piețe financiare, în domeniul bancar, CSR, învățământ universitar în România și inițiere proiecte în Africa de Vest.

„Politica, așa cum o știm din ultimii 30 de ani, se schimbă. S-a schimbat deja. Numai eternii noștri bărbați politici nu se schimbă. Ametiți de înălțimea demnităților publice, negociindu-și principiile „fără hoție” la masă cu cei la care strigă „hoții”, dorm în funcții și se visează nemuritori. Dar noi, România care muncește, care învață, care merge la corporație sau la propriul business cu trotineta electrică și casca pe cap, care se grăbește seara să-și ia copiii de la grădiniță sau care a muncit 40 de ani și nu primește pensii speciale, România reală… s-a trezit!”,a mai declarat Ramona Ioana Bruynseels.

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră