S-a stabilit data la care vor avea loc alegerile prezidențiale

09 Iul 2019 | scris de A.V.
S-a stabilit data la care vor avea loc alegerile prezidențiale

Alegerile prezidențiale 2019 vor avea loc în 10 noiembrie, primul tur de scrutin, și 24 noiembrie, al doilea tur de scrutin, a anunțat premierul Viorica Dăncilă la începutul ședinței de Guvern.

Data alegerilor prezidențiale a fost stabilită la începutul acestei luni, după o discuție între președintele AEP, Constantin-Florin Mitulețu Buică, și Viorica Dăncilă, reamintește News.ro.

Executivul va da astăzi o hotărâre de guvern în acest sens, a precizat premierul.

„Astăzi (marți-n.red.) vom stabili prin Hotărâre de Guvern data de 10 noiembrie 2019, zi a alegerilor pentru președintele României, potrivit responsabilităților Guvernului privind organizarea în condiții cât mai bune a scrutinului electoral și asigurarea dreptului de vot al cetățenilor. Ulterior vom adopta întreg pachetul de reglementări privind organizarea și desfășurarea scrutinului, în conformitate cu modificările din Parlament, și anume votarea pe mai multe zile în secțiile din străinătate, posibilitatea prelungirii votului și după ora 21:00 și implementarea votului prin corespondență”, a spus Dăncilă.

Constituția prevede că, după încheierea alegerilor, Curtea Constitutțonală trebuie să valideze rezultatul, după care noul președinte depune jurământul în Parlament.

 

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră