Tarom reia zborurile. Compania redeschide, deocamdată, patru rute interne și una internațională

17 Mai 2020 | scris de A.V.
Tarom reia zborurile. Compania redeschide, deocamdată, patru rute interne și una internațională

TAROM a început pregătirile pentru reluarea zborurilor. De luni, compania naţională va redeschide mai multe rute interne. În ultimele două luni, întreaga flotă a operatorului aerian a fost blocată la sol. O echipă a Ştirilor TVR a filmat în hangarele TAROM de la Aeroportul Otopeni.

La începutul săptămânii viitoare, Tarom va redeschide patru rute interne și una internațională, Atena. Potrivit directorului general, pentru operarea acestor zboruri vor lucra în jur de 2-300 de oameni din totalul de 1800 cât are compania aeriană.

Este posibil că în următoarele 10 zile, compania să mai deschidă încă 2-3 rute interne. Oricum, pentru aceste zboruri din perioada de stare de alertă s-au luat măsuri speciale.

Potrivit directorului general, în cele două luni în care cele 29 de avioane au stat la sol, compania aeriană națională a înregistrat pierderi de 15-20 de milioane de euro. 1000 dintre angajați au fost trimiși acasă în șomaj tehnic. Estimările interne arată că TAROM va înregistră până la sfârșitul acestui an pierderi de 65 de milioane de euro. Sindicaliștii spun că singura solutie pentru ieșire din criză este ajutorul de la stat.

Analiștii economici susțin că până acum compania a fost o gaură neagră: a înghițit bani fară să aibă performanțe. În ultimul deceniu, TAROM a fost tot timpul pe pierdere, doar anul trecut minusul fiind de 190 de milioane de lei. Restructurarea de care se vorbește acum nu va fi ușoară, în condițiile în care compania aeriană are nu mai puțin de 8 sindicate.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră