Barcelona vinde drepturile de denumire a celebrului stadion Camp Nou

21 Apr 2020 | scris de A.A.
Barcelona vinde drepturile de denumire a celebrului stadion Camp Nou

Stadionul Barcelonei va avea un alt nume pentru prima dată în cei 63 de ani de existență, precizează The Guardian.

Este pentru prima oară de la deschiderea stadionului, în anul 1957, când campioana Spaniei vinde numele stadionului sponsorilor. Înţelegerea va fi pe durata sezonului 2020-2021, iar banii vor merge la Fundaţia Barcelona, care îi va dona către proiecte de cercetare.

Camp Nou, denumire ce, în traducere înseamnă locul nou, a fost aleasă  de reprezentanții Barcelonei încă de la deschidere. Pentru sezonul 2020-2021 reprezentanții intenționează să vândă drepturile către un sponsor, iar fondurile astfel obținute vor fi donate organizațiilor de caritate și sistemului medical atât de greu încercat de lupta împotriva coronavirusului.

„În următoarele săptămâni, Fundaţia Barcelona, prin departamentul de marketing al clubului, va începe să caute un sponsor care îşi doreşte să se asocieze cu stadionul Camp Nou pe durata unui sezon, iar banii vor merge în lupta contra noului coronavirus, atât la nivel naţional, cât şi la nivel internaţional. Barcelona va ceda aceste drepturi pentru prima dată, iar Camp Nou va fi redenumit”, au anunțat reprezentanții .

Numele va fi acordat pentru o perioadă de maxim un an, apoi se va relua activitatea de căutare a unui nume final.

În paralel cu acțiunea de strângeri de fonduri se demarează lucrările de construcție a noului stadio cu o capacitate de 105.000 locuri a cărui finalitate ar urma să aibă loc în maxim 4 ani.

”Suntem extrem de bucuroși că am reușit să pornim acest demers ce va permite sponsorilor, instituțiilor și oricăror organizații de a-și asocia numele cu stadionul nostru, astfel reușind să strânge sume de bani atât de necesare în această bătălie împotriva COVID-19”, au completat reprezentanții conform The Guardian.

Alte stiri din Sport

Ultima oră