Anul viitor, la Ierusalim! Israelul a câştigat Eurovision 2018

13 Mai 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Anul viitor, la Ierusalim! Israelul a câştigat Eurovision 2018

A fost un vot cu rezultate extrem de strânse, cu răsturnări de situaţie, reveniri, surprize...geopolitice şi mai ales emoţii pentru participanţi. Căci votul a fost în cele din urmă decis de telespectatori. Votul popular a decis câştigătorul concursului Eurovision 2018. Iar câştigătorul este, aşa cum reieşea de câteva zile la casele de pariuri, Israelul.

Un Eurovision 2018 fără România în finală, căci The Humans nu au reuşit să se califice în finală după interpretarea din semifinala a doua. Dacă merita să ajungă în această situaţie, ei bine, aceasta este o discuţie deschisă oricăror păreri. 

Anul viitor concursul muzical Eurovision va fi organizat în Israel, căci Netta Barzilai, Netta Barzilai (Israel), una dintre marile favorite, a câştigat cu piesa „Toy” - care vorbeşte despre condiţia femeii astăzi. Ea militează pentru femeia independentă, care nu este o "jucărie" în mâna bărbatului, care ştie să aprecieze tot ce are bun ca fiinţă, şi nu doar un "ambalaj". Cântăreaţa a mulţumit publicului, în final, pentru că a apreciat diversitatea, a şi ales diversitatea şi a votat altceva, anunţând, gâtuită de emoţie, că anul viitor concursul va fi la Ierusalim.

Publicul a ales diversitatea, aşa cum a spus Netta Barzilai. A ales o melodie altfel, care să te facă să mişti nişte părţi din corp când o auzi la radio.

După ce comentatoarea Eurovisionului pentru TVR a citat din versurile israeliencei Netta, „Sunt o fiinţă splendidă”, colegul ei a ţinut să specifice: „Faţă de kilogramele în plus...”. Da, Netta are kilograme în plus, dar şi voce, cu care poate să se "joace" şi care poate să o facă să câştige un concurs cu o melodie atipică, jumătate onomatopee, jumătate muzică.

Israel a primit un total 529 de puncte, iar pe locul doi şi trei s-au clasat Cipru (436 de puncte) şi Austria (342 de puncte).

Finala concursului care s-a desfăşurat la Lisabona a fost marcată de întreruperea recitalului britanicei SuRie de un bărbat care a urcat pe scenă şi care i-a luat microfonul, dar şi de show-uri pirotehnice, dance, rock şi country.

Jurii de specialitate din cele 43 de ţări care au participat în competiţia de anul acesta au votat împreună cu telespectatorii. Votul acestora din urmă a reprezentat 50% din punctajul final.

România a acordat 12 puncte Austriei şi 10 puncte Spaniei. Portugalia, ţara gazdă, a votat Estonia (12 puncte), Albania (10) şi Austria (8 puncte).

În urma votului juriilor, Austria, Suedia şi Israel au ocupat primele trei locuri. Reprezentantul Austriei, Cesár Sampson, a fost votat cu maxim de puncte de jurii din ţări ca Marea Britanie, Israel, Polonia şi Bulgaria.

Prima intrată în concurs a fost Ucraina, iar ultima, Italia.

Republica Moldova, prin DoReDos şi „My Lucky Day”, a adus ceva din atmosfera Americii anilor 50. Republica Moldova a primit un total de 209 puncte.

Austriacul Cesár Sampson a impresionat juriile din mai multe ţări cu piesa „Nobody But You”, prezentată simplu.

După ce anul trecut show-ul invitatei Jamala a fost întrerupt de un farsor care şi-a dat jos pantalonii pe scenă, acum reprezentanta Marii Britanii, SuRie, a fost întreruptă după ce un bărbat i-a smuls microfonul. Solista a reuşit să îşi ducă la capăt recitalul. Cel care a urcat pe scenă a fost preluat de poliţie, iar delegaţia Marii Britanii nu a dorit să reia recitalul, deşi i-a fost oferită şansa, considerând că prestaţia solistei nu a fost afectată de incident.

Pe anul viitor, la Ierusalim! Şi, nu uitaţi: femeia nu este o jucărie ("Toy")!

 

 

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră