Medicul familiei premierului israelian Benjamin Netanyahu, decorat de preşedintele Klaus Iohannis

25 Oct 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Medicul familiei premierului israelian Benjamin Netanyahu, decorat de preşedintele Klaus Iohannis

Şeful diplomaţiei române, Teodor Meleşcanu, aflat în vizită oficială în Israel, a avut, printre altele, o întâlnire cu reprezentanţi ai comunităţii israelienilor originari din România. 

Întâlnirea a avut loc la renumitul hotel King David din Ierusalim, iar ministrul Meleşcanu a ţinut să salute, cu această ocazie, rolul comunităţii originarilor din România în aprofundarea legăturilor cu România şi faptul că se încurajează o nouă generaţie de israelieni care să păstreze legătura cu ţara în care s-au născut părinţii şi bunicii lor. 

Cu ocazia vizitei ministrului român de Externe la Ierusalim a avut loc o ceremonie de înmânare a unor distincţii şi medalii conferite de preşedintele statului român, Klaus Iohannis, consulilor onorifici ai României în Israel, Benjamin Baratz, Zvika Herman Bercovici, precum și Alexander Landesberg.

Zvika Herman Bercovici, originar din Târgu Lăpuş, este medicul personal al familiei premierului isreaelian Benjamin Netanyahu şi a fost decorat cu ordinul "Pentru merit" în rang de ofiţer, relatează corespondentul Radio România Actualităţi la Ierusalim, Dragoş Ciocârlan. 

„Acordarea acestui ordin m-a emoţionat cum mă emoţionează de fiecare dată orice distincţie pe care o primesc în România şi nu contează din care parte, sau din partea comunităţii evreieşti, sau din partea oraşelor, sau din partea instituţiilor, deoarece totul este o recunoaştere a tuturor lucrurilor pe care eu le fac pentru strângerea relaţiilor dintre România şi Israel, în urma faptului că eu sunt şi evreu şi israelian, dar sunt român de origine, şi fac tot ce este posibil ca această relaţie între România şi Israel să se întărească cât mai mult pentru folosul celor două ţări. Mulţumesc domnului Klaus Iohannis că mi-a acordat această distincţie. Promit că, şi în continuare, voi face tot ce este posibil în folosul Israelului şi României, cele două ţări pe care le iubesc cel mai mult în lume”, a declarat Zvika Herman Bercovici corespondentului RRA.

Teodor Meleșcanu, a fost primit luni, de către președintele Statului Israel, Reuven Rivlin, și a avut o întâlnire cu arhimandritul Teofil Anăstăsoaie, reprezentantul Patriarhiei Române la Locurile Sfinte. Programul a cuprins și o vizită la memorialul Martirilor și Eroilor Holocaustului, Yad Vashem, unde ministrul a depus o coroană de flori, în sala 'Aducerii Aminte'.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră