Reporter CNN arestat în timp ce transmitea live protestele din SUA

30 Mai 2020 | scris de A.A.
Reporter CNN arestat în timp ce transmitea live protestele din SUA

Un reporter CNN împreună cu echipa sa au fost arestați în timp ce transmiteau live protestele din Minneapolis în urma scandalului internațional generat de omorârea unui bărbat de culoare de către un ofițer de poliție din Statele Unite ale Americii, precizează BBC News.

Omar Jimenez a fost dus la secția de poliție în cătușe în urma transmiterii live a unor imagini ale protestelor americanilor. Cameramanul și producătorul său au fost și ei arestați pentru că nu au eliberat zona atunci când li s-a cerut de către membrii forțelor de ordine.

Ei au fost eliberați la scurt timp, iar guvernatorul statului, Tim Walz și-a cerut scuze și a descris situația creată de poliție ca fiind inacceptabilă.

Jimenez transmitea live a treia noapte de proteste din Minneapolis. Americanii protestează violent în urma unui incident ce a făcut înconjurul lumii: un bărbat de culoare a fost omorât de un polițist fără să aibă vreo vină. Polițistul și-a ținut piciorul pe gât bărbatului pentru mai multe minute și chiar dacă pe înregistrarea video a evenimentului se poate auzi cum afro-americanul se plânge în repetate rânduri că nu poate respira, polițiștii nu au luat nicio măsură.

Reporterul transmitea live o serie de arestări ce aveau loc în urma incendierii unei secții locale de poliție.

În înregistrare, se poate oberva că polițiștii se îndreaptă spre echipa de știri și le cere să se mute din locul respectiv. Jurnalistul se identifică și le spune că se mută unde doresc și îi avertizează că sunt filmați în regim de live. Imediat după replică, se observă cum un polițist complet echipat se îndreaptă spre ei și le precizează că sunt arestați.

Reacția CNN a venit la scurt timp precizând că acest incident este o violare a primului amendament al Constituției americane. Acesta protejează dreptul la exprimare a tuturor cetățenilor.

Poliția Minneapolis a confirmat arestarea și a precizat că au fost eliberați imediat ce au putut verifica afilierea lor la un post de televiziune.

Guvernatorul Walz și-a asumat în integralitate responsabilitatea incidentului și a precizat că la absolut orice eveniment jurnaliștii ar trebui să aibă o zonă sigură de unde pot transmite imagini live. ”Nu există absolut niciun motiv ca acest incident să se mai repete vreodată.”

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră