Scandalul sexual de la Hollywood se lasă cu divorţ

11 Oct 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Scandalul sexual de la Hollywood se lasă cu divorţ

Soția producătorului Harvey Weinstein spune că îl părăseşte după ce acesta a fost acuzat de hărțuire sexuală de mai multe actrițe de la Hollywood, relatează BBC. Georgina Chapman, în vârstă 41 de ani, a declarat că acțiunile lui Weinstein sunt "de neiertat".

Angelina Jolie și Gwyneth Paltrow sunt ultimele dintr-un şir de actriţe care îl acuză pe Weinstein de hărţuire sexuală. Ele au spus că incidentele au avut loc la începutul carierei.

Marți, Weinstein a negat și acuzațiile de viol aduse în revista The New Yorker. Producătorul a fost dat afară duminică de propriul studio de film. Biroul companiei Weinstein a declarat marți că va sprijini orice anchetă penală.

"Mi se rupe inima pentru toate femeile care au suferit extraordinar din cauza acestor acțiuni de neiertat", a declarat Georgina Chapman, pentru revista People. Chapman și Weinstein, în vârstă de 65 de ani, au doi copii împreună.

Între timp, fostul președinte Barack Obama și soția sa ,Michelle, s-au alăturat condamnării publice tot mai crescânde. Într-o declarație, ei au spus că au fost "dezgustați de relatările recente despre Harvey Weinstein" și au adăugat că "salută curajul femeilor care au ieşit în faţă".

Weinstein a fost un mare donator pentru Partidul Democrat sub conducerea lui Obama. Fiica cea mare a lui Obama, Malia, a lucrat ca intern la The Weinstein Company din New York, la începutul acestui an.

Weinstein a făcut donaţii pentru campania prezidențială a lui Hillary Clinton din 2016, fosta candidată spunând că a fost "șocată și înspăimântată" de aceste dezvăluiri.

Paltrow și Jolie au dat declarații despre comportamentul lui Weinstein în New York Times, care a relatase despre acuzațiile aduse lui Weinstein săptămâna trecută.

Jolie afirmă într-un e-mail: "Am avut o experiență neplăcută cu Harvey Weinstein în tinerețe și, ca rezultat, am ales să nu mai lucrez cu el din nou și să-i avertizez pe alții care colaborează cu el. Acest comportament față de femei, în orice domeniu, în orice țară este inacceptabil".

Într-o declarație, Paltrow a afirmat că, după ce Weinstein a distribuit-o în rolul principal în Emma, ​​a chemat-o în camera de hotel, unde a pipăit-o și i-a sugerat să-i facă masaje în dormitor.  "Eram copil, am semnat, eram înmărmurită", a declarat ea pentru ziar.  Paltrow a spus că i-a spus iubitului de atunci, Brad Pitt, despre incident care l-a înfruntat pe Weinstein. "Credeam că o să-mi dea foc", a spus ea.

New Yorker relatează că 16 foști și actuali angajați ai companiilor lui Weinstein au declarat revistei că "au fost martori sau au avut cunoștință despre avansurile sexuale nedorite și despre incidente la filmele lui Weinstein și la locul de muncă".

Revista le citează pe actrița și pe regizoarea italiană Asia Argento și Lucia Stoller. Acum Lucia Evans, ea susţine că era o actriță aspirantă când Weinstein s-a dat la ea în 2004. Ambele spun că au fost forțate de producător să întreţină acte sexuale. O a treia femeie, care nu a vrut să fie numită, a spus că Weinstein " a agresat-o sexual".

Argento a spus că nu a vorbit până acum pentru că se temea că îşi va ruina cariera dacă face acest lucru. "Această poveste - în cazul meu, este de 20 de ani, unii dintre ei sunt bătrâni - nu a ieșit niciodată la iveală", a declarat ea pentru New Yorker.

Alte acuzații au venit de la Mira Sorvino, care a câștigat un Oscar în 1996 pentru rolul din Mighty Aphrodite pentru Miramax, un studio condus de Weinstein la vremea respectivă. Ea a spus revistei că Weinstein a încercat să o forţeze să aibă o relație.

Actriţa Roseanna Arquette a spus că a respins avansurile lui Weinstein și că, din acest motiv, crede că a avut de suferit din punct de vedere al carierei în cinematografie.

Purtătorul de cuvânt al Weinstein, Sallie Hofmeister, a răspuns acuzaţiilor. "Orice acuzații de sex non-consensual sunt negate fără echivoc de dl Weinstein", a spus ea.

"Domnul Weinstein a confirmat că nu au existat niciodată represalii împotriva femeilor pentru că i-au refuzat avansurile. Dl. Weinstein, evident, nu se referă la afirmațiile anonime, dar cu tot respectul în cazul  femeilor care i-au adus aceste acuzații, consideră că toate aceste relații au fost consensuale. Dl Weinstein a început consilierea, a ascultat comunitatea și este pe calea cea bună", a mai spus Hofmeister.

Alte stiri din Life style

Ultima oră